Ghidul nou pentru instalarea tinerilor fermieri, publicat spre consultare

0

APDRP a publicat, spre consultare, Ghidul Solicitantului aferent Masurii 112 „Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul PNDR. Sesiunea de depunere a proiectelor urmeaza sa se desfasoare in perioada 28 noiembrie 2011 – 12 ianuarie 2012.

Dupa cum anuntase anterior APDRP, noul Ghid contine modificari substantiale ale Masurii 112, printre care:

– cresterea plafonului maxim al primei de instalare de la 25.000 la 40.000 euro;

– modificarea sprijinului minim acordat de la 10.000 la 12.000 euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 6 UDE*.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 112 sunt fermierii în vîrstă de până la 40 de ani (neîmpliniţi la data depunerii Cererii de finanţare), persoane fizice sau juridice care practică în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă:

– are o dimensiune economică cuprinsă între 6 şi 40 UDE*;

– este situată pe teritoriul ţării;

– este înregistrată în Registrul unic de identificare – APIA şi Registrul agricol.

Pentru a putea beneficia de fonduri nerambursabile, tânărul fermier trebuie să fie instalat într-o exploataţie agricolă care are dimensiunea de minimum 6 UDE, cu mai puţin de 12 luni înaintea depunerii Cererii de Finanţare la APDRP.

*Unitatea de Dimensiune Economică (UDE) reprezintă unitatea prin care se exprimă dimensiunea economică a unei exploataţii agricole determinată pe baza marjei brute standard a exploataţiei (Decizia Comisiei nr. 85/377/CEE). Valoarea unei unităţi de dimensiune economică este de 1.200 Euro.

Descarca Ghidul Solicitantului (spre consultare)

 

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.