EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Marea brambureală naţională. Interviu halucinant cu şeful de la Recensăminte

0

– O intrebare simpla, privind obligativitatea de a raspunde la anumite intrebari de la recensamant, l-a facut pe Stefan Trica, directorul Directiei Recensaminte de la INS, sa se piarda cu firea. Oficialul a ramas fara cuvinte, cu exceptia unui „Mda…”.

Si-a dus apoi mana la frunte si a cautat in zadar raspunsul intr-un manual. Intr-un final, a venit cu o precizare halucinanta: faptul ca scriem „Nu declar” inseamna ca declaram ceva.

Recensamantul din 2011 risca sa se transforme in marea bulibaseala nationala si inca una pe termen lung si bani multi. Nu trece zi in care responsabilii de proiect sa nu dea cu stangul in dreptul si sa ii bulverseze si mai tare pe cetateni, scrie ProTV.

Miercuri, reprezentantii Institutului National de Statistica anuntau ca suntem obligati sa ne dam CNP-ul. Astazi nu mai este foarte clar daca intrebarile legate de etnie si religie sunt obligatorii. Prin lege ar trebui sa le declaram, insa autoritatile nu au un raspuns cert.

Dupa o saptamana de scandaluri pe marginea codului numeric personal si demiterea purtatorului de cuvant, astazi am incercat sa primim o explicatie de la conducerea Instititului National de statistica.

Legea spune ca este obligatoriu sa declari CNP-ul. Sa vedem articolul care prevede acest lucru.

OG 36/2007

ART12: In vederea asigurarii exhaustivitatii inregistrarii persoanelor si a calitatii datelor, la recensamant sunt inregistrate si utilizate codul numeric personal, precum si etnia, religia si limba materna.

Asadar, sa repetam: alaturi de CNP, este obligatoriu sa declari etnia, religia si limba materna. Statisticienii insa ne-au tot repetat in ultima saptamana: ca aceste date sunt optionale.

Articolul din lege le considera pe toate obligatorii, nu faci asta – risti amenda.

Asadar, daca scriem „nu declar”, inseamna ca declaram ceva. Deci se cheama ca am raspuns. Se folosesc insa doua unitati diferite de masura pentru aceeasi reglementare legala: la religie, de exemplu, „nu declar” este egal cu … „declar”. La CNP nu declar este egal cu amenda.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.