Michael Jackson era probabil dependent de un medicament împotriva durerii administrat la injectarea cu Botox

0
Un expert a afirmat joi, la procesul în care doctorul Conrad Murray este acuzat de uciderea involuntară a lui Michael Jackson, că „regele muzicii pop” era probabil dependent de un medicament împotriva durerii, administrat de dermatologul Arnold Klein cu ocazia injecţiilor cu Botox şi care ar da insomnie, relatează AFP.

„După părerea mea, era probabil dependent de opioide”, a declarat la procesul de la Los Angeles dr Robert Waldman, specialist în tratarea dependenţei, adăugând că se bazează îndeosebi pe dosarul medical al cântăreţului.

În luna dinaintea morţii, Michael Jackson a mers cam de 30 de ori la dermatologul Arnold Klein. Potrivit dosarului medical de la dr Klein, cuprinzând perioada martie – iunie 2009, cântăreţul a primit doze tot mai mari de Demerol pentru a calma durerea cauzată de injectarea cu Botox şi alte produse antirid.

Lui Jackson i-au fost administrate până la 775 mg de Demerol în cursul a trei vizite consecutive la dr Klein, arată documentele prezentate la Curtea superioară din Los Angeles.

„Acest tip de tratament indică faptul că (Michael Jackson) era probabil dependent” de Demerol, a declarat dr Waldman. Expertul a mai explicat că una din consecinţele sevrajului de Demerol este insomnia, problemă de care suferea cântăreţul, mort din cauza unei „grave intoxicaţii” cu propofol, un anestezic puternic pe care-l folosea ca somnifer. Apărarea dr Murray, care a recunoscut că i-a administrat propofol lui Michael Jackson în dimineaţa zilei în care a murit, sugerează că „regelui muzicii pop” îi lipsea Demerolul înainte de deces, lucru care i-a agravat insomnia.

Potrivit avocaţilor dr Murray, cântăreţul, disperat că nu putea adormi, şi-ar fi administrat o doză suplimentară – mortală – de propofol, când doctorul ieşise câteva minute.

Acuzat de ucidere din culpă, dr Conrad Murray riscă până la patru ani de închisoare dacă este găsit vinovat.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.