Mugur Isărescu: România nu se mai poate baza doar pe avantajul competitiv al forţei de muncă

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, consideră că noile avantaje competitive ale României sunt industria în care s-a investit tehnologie, cu management intern sau extern, resursa umană din IT, dar şi industria vinului, forţa de muncă ieftină încetând a mai reprezenta neapărat un avantaj care să atragă investiţii străine.

‘România are trei mari avantaje competitive. Este vorba despre industria în care s-a investit capital financiar, tehnologie, management inten şi extern, forţa de muncă din IT, dar şi industria vinului. Nu te poţi baza doar pe forţa de muncă, mai ales că migraţia forţei de muncă este unul dintre elementele esenţiale ale Europei’, a spus Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a subliniat că pentru România a trecut vremea unui model economic bazat pe relaţii, pe accesul facil la resurse, şi că este timpul ca toate eforturile să se orienteze înspre creşterea competitivităţii, coroborată cu creşterea economisirii, investiţii în creştere economică, şi nu în consum.

‘În timp, aceste economii se vor duce nu în consum, ci în investiţii, iar apoi, odată cu creşterea economică, va veni şi posibilitatea unei creştere pe baze sănătoase a consumului’, a explicat guvernatorul.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.