Perspectiva financiară pentru noua politică în domeniul pescuitului se ridică la 6,7 miliarde de euro

Perspectiva financiară propusă pentru noua politică în domeniul pescuitului se ridică la 6,7 miliarde de euro până în 2020, a declarat, vineri, şeful Unităţii D3 în cadrul Direcţiei generale pentru pescuit (DG MARE) din Comisia Europeană, Stephanos Samaras, la o dezbatere privind reforma politicii comune în domeniul pescuitului.

„Perspectiva financiară propusă pentru noua politică în domeniul pescuitului este de circa 6,7 miliarde euro la preţurile curente din 2011, ceea ce înseamnă că în termeni reali va creşte până în 2020. Aceste buget va fi destinat pentru implementarea politicii în domeniului pescuitului, pentru viitorul fond maritim şi european de pescuit, precum şi pentru toate aspectele de control şi colectare a datelor şi iniţiativele de politică maritimă”, a spus Samaras.

Acesta a precizat că finanţarea politicii în domeniul pescuitului va pune accent pe inovare şi ecologizare şi pe stimularea puternică a acvaculturii, inclusiv cea internă, dar şi pentru dezvoltarea comunităţilor costiere.

De asemenea, se va renunţa la subvenţiile ineficiente alocate până în prezent din buget pentru flote, banii fiind însă alocaţi pentru dezvoltarea instrumentelor orizontale ale planurilor de management integrat şi pentru planurile de producţie şi marketing.

Noua politică în domeniul pescuitului propusă de Comisia Europeană urmăreşte în primul rând creşterea eficienţei în ceea ce priveşte garantarea viabilităţii economice a flotelor europene, conservarea stocurilor de peşte şi armonizarea cu politica maritimă şi furnizarea pe piaţă a unor alimente de calitate.

De asemenea, se urmăreşte crearea unor locuri de muncă profitabile şi atractive pentru bărbaţi şi femei şi autosustenabilitate din punct de vedere economic în domeniul pescuitului.

Reprezentanţa Comisiei Europene şi Direcţia generală pentru pescuit (DG MARE) organizează vineri o dezbatere cu privire la reforma politicii comune în domeniul pescuitului şi la implicaţiile acesteia pentru statele membre.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.