EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Predoiu: Anual în UE se cheltuiesc 26 de miliarde de euro drept costuri asociate tranzacţiilor transfrontaliere

0

Regulamentul PE şi al Consiliului privind legislaţia europeană comună în materie de vânzări, al cărui proiect a fost discutat vineri de miniştrii europeni ai justiţiei, va contribui la consolidarea cadrului juridic în domeniu, dar şi la creşterea nivelului de protecţie a consumatorilor din UE, a declarat vineri, ministrul justiţiei Cătălin Predoiu, care participă la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de la Luxemburg.

”Anual în Uniunea Europeană se cheltuiesc 26 de miliarde de euro pe costuri asociate acestor tranzacţii, ca urmare a lipsei unui cadru normativ uniform privind vânzările transfrontaliere. Plecând de la această realitate a costurilor legate de lipsa acestui cadru normativ uniform, Comisia a venit cu această propunere.

Ceea ce este important de reţinut, ca mecanism, este faptul că regulamentul se va aplica în subsidiar, numai dacă părţile fac apel la el. Aşadar, dacă această propunere de regulament va fi adoptată la nivelul UE şi va deveni lege europeană, atunci se va aplica numai dacă părţile decid să li se aplice această normă juridică”, a spus Predoiu.

În opinia sa, în cazul în care va fi adoptat, regulamentul va contribui la intensificarea schimburilor economice în interiorul Uniunii Europene şi în general la o mai bună funcţionare a pieţei unice europene.

Pe agenda discuţiilor reuniunii de la Luxemburg a miniştrilor justiţiei din UE se mai află propunerea de directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind dreptul de a fi asistat de un avocat în cadrul procedurilor penale şi dreptul de a comunica după arestare, propunerea de directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea şi protecţia victimelor criminalităţii, precum şi propunerea de directivă a Parlamentului European şi a Consiliului  privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor, a exploatării sexuale a copiilor şi a pornografiei infantile, de abrogare a Deciziei-cadru 2004/68/JAI.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.