EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Recensământ semionline pentru bucureşteni, începând de vineri, 28 octombrie

0
Institutul Naţional de Statistică (INS) anunţă că bucureştenii care nu au putut fi găsiţi la domiciliu de către recenzori au posibilitatea, începând de vineri, să completeze singuri formularele pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor, iar apoi să le transmită – prin e-mail, fax, poştă sau personal – primăriilor de sector.

„Persoanele din Bucureşti care consideră că vor fi mai greu de găsit acasă pentru recensământ, pot să furnizeze informaţiile statistice prin procedura de autoînregistrare, care este funcţională începând cu dimineaţa zilei de vineri, cu câteva ore mai devreme decât se anunţase iniţial”, a declarat, vineri, directorul Direcţiei Demografie şi Recensământul Populaţiei, Ştefan Trică.

Procedura de autoînregistrare la recensământ impune mai întâi ca persoana respectivă să-şi anunţe (telefonic, prin mail sau fax) această intenţie la primăria sectorului de domiciliu.

Apoi, descarcă de pe site-ul INS (www.recensamantromania.ro), secţiunea „instrumentar”, formularele de recensământ pe care le completează şi semnează.

Documentele vor fi scanate şi transmise Primăriei de sector prin mail sau fax. Totodată, formularele pot fi trimise prin poştă sau depuse personal, la primărie.

Toate informaţiile necesare completării şi transmiterii formularelor, inclusiv un ghid amănunţit şi adresele de e-mail şi telefoanele primăriilor au fost afişate pe site-ul INS.

Potrivit reprezentantului INS, primăriile de sector au angajat personal suplimentar pe perioada recensământului. „Este un experiment. Sâmbătă vom evalua primele rezultate şi, în funcţie de acestea, poate vom extinde metoda şi pentru alte mari oraşe din ţară, cum ar fi Constanţa”, a spus directorul Direcţiei Demografie şi Recensământul Populaţiei.

Acesta a adăugat că metoda „semionline” nu a fost prevăzută iniţial de către INS, dată fiind experienţa italiană care a avut un recensământ 100% online şi care „a dat greş”.

INS precizează că, având în vedere ritmul slab al înregistrării datelor şi necesitatea finalizării recensământului populaţiei şi locuinţelor până la 31 octombrie, procedura de recenzare aplicabilă persoanelor temporar plecate în străinătate în această perioadă se extinde, în regim de urgenţă, asupra tuturor persoanelor care nu au putut fi contactate de către recenzori şi care doresc să furnizeze informaţii statistice utilizând această nouă procedură.

Ultima raportare care datează de joi arată că în Bucureşti au fost înregistrate doar 51,34% persoane.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.