T. Băsescu:Legea asistenţei sociale şi promovarea judecătorilor trebuie adoptate prin asumarea răspunderii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seara la TVR că reforma sănătăţii, legea asistenţei sociale şi legislaţia legată de justiţie trebuie adoptate prin asumarea răspunderii de către Guvern, afirmând că Senatul s-a „compromis de la preşedinte până la ultimul senator” amânând discuţiile pe aceste subiecte.

„Am discutat cu premierul Boc să le lăsăm prin Parlament, deşi erau obligaţii asumate de statul român acum nu mai am ce să fac decât să concluzionez că nu ne putem pune nădejde în dorinţa Parlamentului de a moderniza, de a continua procesele de reformă. Şi atunci reforma sănătăţii, legislaţia legată de justiţie, de asistenţă socială trebuie asumată de Guvern prin asumarea răspunderii”, a spus şeful statului.

El a susţinut că Senatul „s-a compromis” amânând discutarea legii asistenţei sociale şi a celei referitoare la promovarea magistraţilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Senatul în ansamblul lui, cu tot cu preşedinte s-a compromis. Să refuzi să adopţi legea cu privire la crearea mecanismului de promovare şi selectare a judecătorilor pentru Înalta Curte este descalificant pentru Senat. Nu se punea problema decât a găsirii unui sistem care să scoată cumetriile în procesul de promovare la Înalta Curte, ori Senatul s-a descalificat.

Pot înţelege ideologic problematica legată de codul asistenţei sociale şi atunci Guvernul trebuie să-şi tragă aer în piept să-şi asume răspunderea pentru că asta este voinţa de modernizare a sistemului de asistenţă socială. Senatul este compromis de la preşedinte până la ultimul senator, din toate grupurile”, a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat dacă asumarea răspunderii Guvernului pe aceste legi nu va rupe Coaliţia de guvernare, şeful statului a susţinut că aceasta „s-a probat la momente dificile”.

El a mai arătat că are încredere atât în Coaliţie, cât şi în Guvern.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.