Ungaria şi România, pieţe-problemă pentru Erste Group

Grupul bancar austriac Erste Group Bank estimează ca operaţiunile din România vor începe să-şi revină, însă operaţiunile din Ungaria vor continuă să aibă probleme, a declarat directorul general de la Erste Group, Andreas Treichl, citat de Reuters.

În plus, oficialii Erste Group Bank au declarat că se aşteaptă ca creditele neperformante în România şi Ungaria să ajungă la nivelul de vârf în 2012, în cazul Ungariei fiind posibil să ajungă chiar la 23-24 de procente.

Referindu-se la situaţia subsidiarei din România, Banca Comercială Română, Andreas Treichl a apreciat că în prezent a devenit evident că Erste a cumpărat BCR într-un moment de vârf al pieţei.
‘În consecinţă, acum trebuie să ştergem 700 milioane de euro din valoarea BCR’, a spus Treichl. Deşi calitatea creditelor rămâne o problemă în România, Treichl şi-a exprimat convingerea că operaţiunile din România vor avea succes.

‘În Ungaria am făcut greşeli, care au fost agravate de legile iniţiate de guvernul ungar şi care ar putea să ne forţeze să ne revizuim portofoliul de credite în valută’, a declarat Andreas Treichl.

Potrivit lui Treichl ceea ce este şi mai îngrijorător este absenţa oricărui dialog între guvern şi băncile din Ungaria, astfel că este imposibil de preconizat care vor fi măsurile luate de guvernul Orban pe piaţa bancară. ‘Trebuie să ne aşteptăm la orice’, a declarat Andreas Treichl întrebat dacă se aşteaptă ca guvernul Orban să oblige băncile să schimbe creditele în franci elveţieni îîn credite în forinţi la un curs de schimb inferior pieţei.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est. Mai mult de 0.000 de angajaţi deservesc peste 17,4 milioane de clienţi în cadrul a 3.200 de filiale din opt ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina).

Banca Comercială Română este membră a Erste Group şi oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori..

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.