EUR
4,81 RON
(-0.08%)
USD
4,38 RON
(+0.99%)
GBP
5,65 RON
(+1.31%)
CHF
4,52 RON
(+0.24%)
BGN
2,46 RON
(+0.26%)
BYN
1,96 RON
(+0.97%)
CAD
3,28 RON
(+1.6%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,88 RON
(+0.84%)
JPY
0,04 RON
(+0.4%)
CZK
0,19 RON
(-0.13%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Vor continua restructurările de personal, în primul rând în administraţie; deficitul pe 2012 să fie 1,9% pe cash, declară Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi seara, că România ar trebui să încerce să aibă un deficit bugetar pe anul 2012 de 1,9% pe cash, iar reducerile de personal trebuie privite ca sursă a optimizării cheltuielilor la bugetul de stat, punctând că se va continua acest proces în primul rând în administraţie.

„În discuţiile cu premierul, cu miniştrii, cu guvernatorul (BNR, Mugur Isărescu – n.r.), am stabilit toţi ca linie comună o abordare prudentă a bugetului, să încercăm să avem un deficit undeva la 1,9%, privind pe de-o parte la reducerile de personal ca sursă a optimizării cheltuielilor la bugetul de stat. Toate structurile în discuţie, fie că e vorba de miniştri, de guvern, de primul-ministru, am stabilit că nu se va merge pe reducere de pensii sau de salarii în anul viitor”, a declarat Băsescu, joi seară, la TVR.

El a explicat că ţinta deficitului bugetar pe anul 2012 trebuie să fie mai mică de 3% din PIB, ajungând undeva la 1,9% pe cash, adică 2,3 – 2,4% pe ESA.

Şeful statului a mai susţinut că se va continua procesul de restructurare a personalului din sistemul bugetar.

„Se va continua acest proces, în primul rând, în administraţie. Este legislaţia care spune că la şapte oameni care pleacă din sistem se poate angaja unul. Această legislaţie rămâne în vigoare în continuare. Mă uitam, spre exemplu, anul acesta – deşi nu au mai fost acele reduceri radicale -, legislaţia existentă face ca în fiecare lună numărul de salariaţi la stat să se reducă cu cel puţin cinci mii. Între cinci mii la opt mii lunar. Din ianuarie până acum, pe legislaţia existentă, nu a existat lună cu reducere de personal mai mică de cinci mii de persoane, fără concedieri”, a adăugat preşedintele.

El a subliniat importanţa menţinerii legislaţiei existente, adăugând că au existat şi derogări în ceea ce priveşte angajarea în sectorul de stat, în cazul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Parchetului General sau în sectorul sanitar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata