Circa 800.000 tone de cărbune vor fi livrate de SNLO până la sfârşitul anului

Aproximativ 800.000 de tone de cărbune vor fi livrate în următoarele două luni de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) către CET-urile din ţară, stocurile de lignit urmând să fie asigurate pentru perioada de iarnă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SNLO, Aurel Popescu, unitatea livrează cărbune către CET-urile Arad, Timişoara, Govora, Oradea şi Motru, iar pentru realizarea efectivă a programelor de livrări angajate s-a luat legătura cu toţi beneficiarii de cărbune ca, în calitate de semnatari ai contractelor de transport cărbune, să le solicite operatorilor de transport cu care au contracte asigurarea la punctele de încărcare a parcului necesar de vagoane goale şi locomotive.

”CET-urile către care livrăm cărbune au înregistrat în ultima perioadă o creştere a datoriilor restante reprezentând contravaloarea cărbunelui livrat, iar noi le-am notificat prin mai multe adrese acest lucru, ultima anunţând că se vor sista livrările la CET Arad, UATAA SA Motru, SC COLTERM SA Timişoara, SC CET Govora SA şi că nu vor începe livrările de cărbune la SC Electrocentrale Oradea SA.

Întrucât a fost suplimentat bugetul MAI în ultima şedinţă de Guvern în vederea alocării de fonduri pentru achitarea datoriilor către furnizorii de energie termică, conducerea SNLO a dispus continuarea livrărilor conform programării din luna octombrie. Astfel, în noiembrie vom livra 490.000 tone de cărbune în noiembrie şi 300.000 tone în decembrie pentru centralele din ţară”, a declarat, luni,Aurel Popescu.

El a menţionat că un caz aparte îl reprezintă termocentrala SC CET Govora SA unde până la sfârşitul acestei luni s-a asigurat livrarea în totalitate a cantităţii contractate de 1.800.000 tone cărbune, iar SNLO şi-a manifestat disponibilitatea ca pentru cantitatea suplimentară livrabilă în lunile noiembrie şi decembrie să fie încheiat un act adiţional la contract, cu condiţia expresă ca CET Govora să îşi recunoască datoriile, inclusiv penalităţile.

În ceea ce priveşte activitatea subunităţilor SNLO pe ultimele două luni ale anului, Aurel Popescu a precizat că producţia şi livrarea se va desfăşura în program normal la toate minele şi carierele, singura excepţie fiind la activitatea subteran Mina Motru care, începând cu 1 decembrie, îşi întrerupe lucrul până la sfârşitul anului.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.