EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Elan Schwartzenberg se pregăteşte de „război total”: a cumpărat firma de pază IGS Iaşi

0
– Boss-ul de la „Realitatea TV” a preluat 51% din capitalul social al „Independent Guard Security Company“ SRL; tranzacţia încă nu a fost operată la Registrul Comerţului, deşi a fost publicată în Monitorul Oficial  
– Firma de pază cu aparoape 300 de angajaţi a fost înfiinţată în 1995 de Constantin Adăscăliţei, dar oficial nu îi mai aparţine, unic asociat fiind (până la tranzacţia cu fostul soţ al Mihaelei Rădulescu) Emilia Alexandrescu, director de sucursală „Credit Europe Bank” şi administrator la „Olimpic 2000”, firmă deţinută de Adăscăliţei şi Bogdan Cihodaru
– În 2006, Constantin Adăscăliţei s-a asociat cu Elan Schwartzenberg în „RLC Trident” pentru a construi cel mai luxos şi reprezentativ building pentru birouri din Iaşi, proiect de care s-a ales praful

– După această tranzacţie în care oficial nu a fost parte, vicepreşedintele CJ Iaşi, bugetarul Constantin Adăscăliţei, s-a lăudat cu achiziţionarea unei maşini de fiţe, de 42.000 euro

Războiul dintre „Realitatea TV” (a lui Elan Schwartzenberg) şi RTV-ul lui Sebastian Ghiţă are deja ca „victimă colaterală” o firmă din Iaşi, care nu are nici o legătură cu acest domeniu de activitate – „Independent Guard Security Company“ SRL (J22/413/1995; CUI 7142312), cunoscută ca „IGS-ul lui Adăscăliţei”.

Mai exact, pe 29 septembrie 2011, Elan Schwartzenberg (Emilian fiind, de fapt, prenumele „din buletin”) a preluat 51% din capitalul social al firmei ieşene de pază şi protecţie, de la Emilia Alexandrescu (născută la data de 07.09.1950, în comuna Epureni, judeţul Vaslui), dar demn de menţionat este faptul că această cesiune a fost publicată în Monitorul Oficial al României, dar nu a fost notificată/operată la Registrul Comerţului.

Firma de pază iubită de autorităţile locale

„Independent Guard Security Company“ este una dintre cele mai vechi şi mai cunoscute firme de pază din zona Moldovei, în 2010 realizând o cifră de afaceri de 5,184 milioane lei, cu 296 de angajaţi. Spre deosebire de multe alte firme cu acest profil, IGS nu înregistrează obligaţii restante la bugetele de stat, iar totalul datoriilor la sfârşitul anului 2010 era de numai 415.690 lei, în timp ce valoarea creanţelor se cifra la 364.823 lei.

Înfiinţată în anul 1995, „Independent Guard Security Company“ îl are ca „tătic” pe Constantin Adăscăliţei, individ care a deţinut funcţia de viceprimar, iar acum este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, instituţie condusă de Constantin Simirad, fost primar al Iaşului şi naş de cununie al lui Adăscăliţei.

IGS-ul lui Adăscăliţei s-a remarcat prin numeroase contracte cu instituţiile şi firmele subordonate autorităţilor locale şi judeţene, performanţe înregistrate înainte de ascensiunea lui Adăscăliţei pe plan politic/administrativ.

După numirea lui ca viceprimar, Adăscăliţei a încercat să acrediteze ideea că a vândut firma, dar puţini sunt cei care cred că vânzarea a fost şi reală, nu numai în acte.

Emily e în toate!

Astfel, la un moment dat pachetul majoritar a ajuns în posesia controversatului Grup de Firme „Nena”, dar ulterior a revenit la Emilia Alexandrescu, persoană de încredere a lui Adăscăliţei, care mai figurează ca administrator la „Olimpic 2000” SRL Iaşi, firmă la care Adăscăliţei este asociat, alături de „rechinul imobiliar” Bogdan Cihodaru. Mai mult, în 2005, Emilia Alexandrescu a vândut firma „Preventiv I.G.S.” (devenită ulterior „Camping Enpi”) Marianei Adăscăliţei, soţia vice-lui de la CJ Iaşi. Pe lângă aceste parteneriate cu familia Adăscăliţei, Emilia Alexandrescu mai figurează ca împuternicit (director) sucursală „Credit Europe Bank (România)” SA.

Adăscăliţei s-a asociat cu Elan în 2006

În decembrie 2006, Constantin Adăscăliţei a cedat 50% din părţile sociale ale firmei sale, „RLC Trident” SRL Iaşi, lui Elan Schwartzenberg, pe atunci soţ al prezentatoarei TV Mihaela Rădulescu.

Scopul declarat a fost ridicarea unui imobil de birouri parter plus 10 etaje la intersecţia străzilor Gându cu Arcu. După cum a afirmat Adăscăliţei la acea vreme, investiţia urma să se ridice la circa 5 milioane de euro.

„Îl cunosc pe domnul Emilian Schwartzenberg de mult timp şi, pentru că are foarte multă experienţă în astfel de afaceri (a mai construit clădiri de birouri în Bucureşti, Sibiu, Constanţa), ne-am gândit să ne asociem. Intenţia acţionariatului este de a înălţa cel mai luxos şi reprezentativ building pentru birouri din Iaşi.Se vrea a fi un imobil de categoria A, în clasamentul clădirilor de acest tip, cu cel mai înalt indice de confort şi calitate a materialelor şi finisajelor. În mod logic, adresabilitatea se va îndrepta către companiile importante care vor dori să închirieze un spaţiu în centrul oraşului”, a afirmat Constantin Adăscăliţei, viceprimar la momentul respectiv.Chiar dacă până la „sosirea” crizei au mai trecut doi ani, din proiectul „RLC Trident” s-a ales praful…Ca şi curiozitate, menţionăm faptul că, la momentul tranzacţiei, Elan Schwartzenberg (născut la data de 25.04.1967, în Iaşi), figura cu domiciliul în Netanya (Israel), iar la preluarea pachetului majoritar la IGS s-a declarat rezident în Principatul Monaco. Chiar dacă nu a mai construit cel mai luxos şi reprezentativ building pentru birouri din Iaşi, societatea „RLC Trident” a încheiat anul 2010 cu un profit net de 202.267 lei, la o cifră de afaceri de 525.875 lei, cu un singur angajat. Obiectul de afaceri al firmei constă în „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”.În urmă cu câteva zile, vicepreşedintele CJ iaşi, Constantin Adăscăliţei, a ieşit la rampă cu o „acţiune de PR” demnă de un parvenit, anunţând „prostimea” că din leafa lui de bugetar, redusă cu 25%, tocmai şi-a achiziţionat un autoturism BMW Serie 5, la preţul de 42.000 euro. Faptul că această achiziţie s-a înregistrat cam în acelaşi timp cu vânzarea firmei „Independent Guard Security Company“ reprezintă… doar o coincidenţă!
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.