„Germanii evrei din Olanda” vând tot mai mult iaurt în România, dar cu impozit pe profit ZERO!

4 21

– Firma importatoare „Muller Dairy Ro” a raportat pierderi totale de 12,8 milioane euro în ultimii 3 ani
– În 2010, fiecare angajat „a produs” pierderi de 188.687 lei

Societatea „Isgero Distribution” SRL a fost înfiinţată în august 2007, cu sediul în Bucureşti, de către unicul asociat Codrin Florin Mugurel LUŢĂ (22.03.1977), dar a avut ca administrator cetăţeanul israelian Iacob Katz. În iulie 2008, societatea îşi schimbă numele în „Muller Dairy Ro” SRL şi îşi mută sediul în oraşul Bragadiru din judeţul Ilfov.

În februarie 2009, Codrin Florin Mugurel LUŢĂ cesionează părţile sociale deţinute către firma olandeză „International Daires Corporation BV”.
În aprilie 2011, Iacob Katz este revocat din funcţia de administrator, în locul lui fiind numit cetăţeanul israelian Granat Tzafrir, persoană care încă din 2008 se prezenta ca vicepreşedintele de marketing al „Muller Dairy Ro”.

Chiar dacă oficial Luţă a fost patron până în februarie 2009, compania menţionează în mai multe articole de promovare că „producătorul german de lactate «Muller» a intrat pe piaţa românească în august 2008, printr-o asociere de tip joint-venture cu grupul israelian CBC”. Interesant este faptul că Luţă poate fi identificat pe internet ca avocat, ceea ce sugerează că, de la bun început, el a fost doar „o marionetă”.

Societatea „Muller Dairy Ro” nu face altceva decât să importe şi să distribuie în România iaurturile fabricate în Germania, aceste produse neavând nimic românesc în compoziţie.

Culmea este că această firmă, deşi a fost şi este condusă de un evreu, funcţionează ca o organizaţie de caritate. Mai exact, vinde iaurt din ce în ce mai mult, dar nu înregistrează profit, ci dimpotrivă marchează pierderi anuale de milioane de euro.

Astfel, în 2008, firma a vândut produse în valoare de aproximativ un milion de euro, operaţiune pentru care a cheltuit de aproape 5 ori mai mult, astfel că pierderile anuale s-au ridicat la 15.633.495 lei.

În 2009, cifra de afaceri a crescut de aproape 4 ori, ajungând la 16,17 milioane lei, dar rezultatul net nu a fost direct proporţional cu evoluţia cifrei de afaceri, pierderile crescând cu numai 33%, în condiţiile în care numărul angajaţilor a fost majorat de la 47 în 2008, la 83 în 2009. Altfel spus, dacă în 2008 fiecare angajat a produs pierderi de 332.628 lei, în 2009 contribuţia negativă a fiecărui salariat a fost de 251.749 lei, adică vreo 21.000 lei pe lună.

În 2010, vânzările s-au dublat faţă de 2009, ajungând la 32,19 milioane lei, dar pierderile au scăzut cu mai puţin de 10%, până la puţin peste 19 milioane lei. Totuşi, ţinând cont de faptul că numărul salariaţilor a ajuns la 101, rezultă că „deficitul” realizat de fiecare membru al echipei a scăzut la 188.687 lei/an (15.724 lei/lună), ceea ce înseamnă o creştere a productivităţii cu 25%.

Trăgând o linie sub rezultatele înregistrate în 3 ani (2008-2010), rezultă că „Muller Daily Ro” a înregistrat pierderi totale de 55,586 milioane lei (12,8 milioane euro la cursul actual), cu un efectiv mediu de 77 angajaţi.

Dacă omitem faptul că aceste rezultate echivalează cu TVA şi impozit pe profit ZERO (se poate ajunge chiar şi la o returnare de TVA), putem trage concluzia că „germanii evrei din Olanda” de la „Muller Dairy Ro” sponsorizează/subvenţionează consumatorul român de iaurturi. Dar pentru că, totuşi, nu ne-am născut ieri, ne putem gândi că, pe termen lung, această „subvenţie” germană se aseamănă cu ajutorul acordat grecilor de băncile germane…

loading...
Citește și
4 Comentarii
 1. mitica spune

  „Culmea este că această firmă, deşi a fost şi este condusă de un evreu, funcţionează ca o organizaţie de caritate”;această „subvenţie” germană se aseamănă cu ajutorul acordat grecilor de băncile germane…”…JIDANUL, JIDAN RAMANE…EVREII SUNT CEI CORECTI, RESTUL CUM AM MAI SPUS, TOTI O APA SI-UN PAMANT; IAR ASTIA STAPANESC LUMEA SI VOR SA MIXEZE RASA ALBA A.I. SA FIE EI PESTE TOT(VEZI: FALIMENTUL BANCII LEHMAN BROTHER SI FILMUL DOCUMENTARUL INSIDE JOB)

 2. TataMare spune

  Impozitul pe profit este într-adevar zero, dar, daca importa din Germania (taxare inversa la TVA) si vand în Romania (cu TVA), genereaza TVA la cifra de afaceri. Nu are cum sa se ajunga la restituire de TVA.
  Poate pierderea vine din stocul mare sau din cheltuielile fixe (logistice) sau din amortizari…
  Totusi platesc salarii si taxele aferente pentru 100 de oameni, nu cred ca e țeapă.

 3. TataMare spune

  Autorul articolului stie cum se calculeaza TVA?

 4. gabriel iuga spune

  multe companii mari de procesare fac acelasi lucru si in romania un exemplu:se achizitioneaza lapte mat.prima in medie la 1.50 ron de la fermierul conform,transport,procesare,distributie,adaos comercial la magazine,pret final consumator 2.60,cum se poate

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata