Începând cu 1 noiembrie se închide circulaţia pe Transalpina

Şoseaua „Transalpina” (DN 67C) va fi închisă de la 1 noiembrie.

„Astăzi (luni – n.r.) punem panouri de blocare a circulaţiei. Începând de mâine, Transalpina va fi oficial închisă până cel mai devreme la data de 15 aprilie, în funcţie de zăpadă.

Sunt deja temperaturi negative şi ninge în zonă aşa că circulaţia pe acest sector de drum, mă refer la porţiunea Obârşia Lotrului – Rânca, unde şoseaua urcă la peste 2.000 de metri altitudine, devine imposibilă.

Rugăm conducătorii auto să nu se hazardeze în această perioadă pe Transalpina”, a declarat, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu.

Şoseaua „Transalpina” sau DN 67C, cunoscută drept cel mai înalt drum din România depăşind peste 2.100 de metri altitudine în Pasul Urdele şi Muntinu, străbate patru judeţe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba.

Transalpina porneşte efectiv din oraşul Novaci (Gorj) şi se termină în oraşul Sebeş (Alba), traversând Munţii Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porţiune de aproximativ 20 de km în judeţul Vâlcea, unde se prezintă ca o „şosea de creastă”.

Ea a fost dată parţial în circulaţie în 2010, în urma unui program de reabilitare de aproximativ 350 de milioane de euro, iar potrivit statisticilor în vara acestui an a cunoscut un aflux mare de turişti, concurând Transfăgărăşanul.

Citește și
2 Comentarii
  1. mitica spune

    DE CE N-O INCHID DE TOT???; IN FELUL ASTA NU MAI PLATESC INTRETINERE(SORRY: MENTENANTA!) SI NICI NU MAI PLATESC VREAU OM CA ANGAJAT LA VREO FIRMA LEGATA DE ACEASTA AFACERE(IESIRI DIN SISTEM EXACT CUM MENTIONA PITICUL ATOMIC!)

  2. dan spune

    E prea frumoasa sa o inchida.Felicitarii pt lucrare ,poate au terminat si cateva mici portiuni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.