EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Ministrul Transporturilor a semnat contractul pentru modernizarea Aeroportului Suceava

1
Ministrul Transporturilor Anca Boagiu a semnat, vineri, la Suceava, proiectul de modernizare a aeroportului ”Ştefan cel Mare”, în valoare de 39 de milioane de euro. Proiectul a întrunit 67,75 puncte, fiind admis la finanţare din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial – Transporturi, schema de finanţare presupunând ca 95% din bani să vină de la Uniunea Europeană şi Guvernul României, iar diferenţa de 5% de la bugetul Consiliului Judeţean ca şi contribuţie proprie.

”Azi, marcăm un moment important şi pentru minister (…) Se deblochează finanţările pentru infrastructura aeroportuară (…) Autorităţile sucevene au demonstrat că atunci când îşi stabilesc o ţintă pot scrie proiecte fezabile”, a spus Boagiu, adăugând că această investiţie va aduce un potenţial mare economic atât în judeţ, cât şi în regiune. Boagiu, a spus că aşteaptă ca şi proiectul de terminal intermodal să fie unul de succes şi să intre la finanţare, ca şi finalizarea rutei ocolitoare a Sucevei.

Proiectul de modernizare a aeroportului presupune extinderea pistei de la 1.800 la 2.400 de metri, construcţia unei piste flexibile care să permită şi decolarea avioanelor cargo, modernizarea sistemului de balizaj şi construirea unui nou turn de control.

”Reprezintă un pas uriaş în modernizarea judeţului, pentru dezvoltare economică, pentru turism şi pentru confortul populaţiei (…) Şi pentru mine, ca preşedinte de consiliu judeţean, este una din cele mai importante investiţii, este poarta de intrare în judeţul Suceava”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Demararea lucrărilor se va face în septembrie 2012, iar finalizarea investiţiei trebuie făcută până în 2014.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. mitica spune

    MA CEVA E TEMBELOMBIU CU ROMANII ASTIA DIN FUNCTII MARI ! PAI CARE ESTE PONDEREA AFACERILOR DIN EST FATA DE WEST; PAI NU-I LA OCHII PISICII MELE CA CE TREBUIE DEZVOLTAT ACUM, IMEDIAT E UN AEROPORT IN ZONA VESTICA, DE EXEMPLU: SIBIUL, TIMISOARA, ETC…………CEVA E IN NEREGULA…CEVA E …SA NU FIE1

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.