PSD Cluj îi cere ministrului Agriculturii măsuri urgente pentru combaterea secetei

0

Vicepreşedintele PSD Cluj Ilarie Ivan îi solicită ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, măsuri cât mai rapide prin care să fie combătută seceta.

El a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care nu vor fi luate urgent măsurile necesare, producţia agricolă de anul viitor va fi compromisă.

„După un an agricol foarte bun, a doua parte a verii şi toamna acestui an au fost extrem de secetoase şi oamenii nu pot să are, semănăturile de toamnă nu au răsărit.

(…) Solicităm extrem de serios domnului ministru Tabără să gândească un act normativ – realocare de bani pentru subvenţia la energie electrică, subvenţia la apa pentru irigat -, în aşa fel încât măcar parţial să se salveze ce se mai poate salva din producţia anului viitor”, a explicat Ilarie Ivan, şef al Departamentului de agricultură al PSD Cluj.

El a menţionat că în judeţul Cluj a fost semănată doar o treime din suprafaţa obişnuită şi că din datele pe care le deţine cam aceeaşi este situaţia şi în celelalte judeţe. „Situaţia este cu adevărat dramatică pentru anul viitor, mai ales pentru grâu”, a conchis Ilarie Ivan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.