Radu Mazăre: Guvernul a achitat banii pentru subvenţii şi a dat şi ceva în plus doar oraşelor portocalii

0

– Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a criticat luni modul în care guvernanţii au alocat banii pentru subvenţii la energia termică, susţinând că fondurile respective au fost distribuite în funcţie de ”culoarea politică” a localităţilor.

”Guvernul României a dat o ordonanţă prin care a mai dat din datoriile la energie termică. A dat şi Constanţei un mizilic, însă au rămas (n.r. guvernanţii) în continuare datori cu 50 de miliarde de lei vechi pentru anul ăsta. Că din urmă mai sunt datori cu încă vreo sută. (…) Bani pe care trebuia să-i încasăm pentru subvenţie, care sunt neplătiţi şi care provoacă penalităţi pentru care ne presează CET-ul şi alţii”, a declarat edilul Constanţei, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal.

Potrivit acestuia, altor oraşe le-au fost alocate atât toate sumele restante pentru subvenţii la căldură, cât şi bani în plus.

În schimb, la Arad, Bacău, Braşov, Oradea, toate portocalii, le-au dat în plus 382 de miliarde (n.r. lei vechi) la Arad, 136 de miliarde în plus la Braşov. Adică şi-au achitat datoria şi le-au dat şi în plus câte un cadouaş de la Boc”, a afirmat Mazăre.

Primarul Constanţei a declarat că banii pentru subvenţii pe care Guvernul Boc i-a ”tăiat” Constanţei, de 10 milioane de euro, reprezintă aceeaşi sumă pe care Ministerul Turismului o alocă pentru construirea unui parc de distracţii în staţiunea Herculane, sumă care este de trei ori mai mare decât cea investită în staţiunea Mamaia pentru construirea unui parc similar.

”Ştiţi ce face Udrea? Tanti Nuţi face un Aqua Park la Băile Herculane, am anunţul de licitaţie, de 10 milioane de euro, din banii ministerului. Ştiţi ce înseamnă asta? Exact banii pe care i-a tăiat de la subvenţie Boc pentru Constanţa. Noi puneam jumate, 11 milioane, ei puneau 10 milioane de euro. Ei au tăiat aceste 10 milioane şi face Udrea de banii ăştia Aqua Park la Băile Herculane. La Mamaia, investiţia privată în Aqua Magic a costat 3 milioane de euro”, a declarat Radu Mazăre.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.