Raluca Turcan (PDL): Legea privind parteneriatul dintre stat şi culte nu presupune construcţia de biserici, ci ajutorarea oamenilor

0
Proiectul de lege privind parteneriatul dintre stat şi culte în domeniul serviciilor sociale are toate şansele să devină lege până la alegerile de anul viitor însă nu trebuie privit ca un proiect electoral sau unul care va însemna construcţia de noi biserici, ci ajutorarea românilor prin intermediul bisericii, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, iniţiatoarea proiectului, deputatul PDL, Raluca Turcan.

„Proiectul este în momentul de faţă la Senat. Sperăm să treacă de Parlamentul României. (…) Iată că ajungem cu el finalizat aproape de alegeri. (…) Opoziţia a susţinut acest proiect de lege. (…) Banii să nu meargă pe construcţia de biserici, ci pe crearea de centre de asistenţă socială, pe sprijin acordat prin intermediul bisericii, oamenilor „, a spus Raluca Turcan.

Aceasta a explicat că există surse de finanţare pentru acest proiect de lege, care, după ce va fi adoptat, va însemna finanţări chiar de 80 la sută pentru asistenţa socială derulată prin biserică, din partea guvernului.

”Există procedură de bugetare a acestor proiecte sociale, aşadar nu trebuie privit în context electoral proiectul, ci în vederea apropierii bisericii de societate. Proiectul este văzut ca un proiect distinct, în momentul de faţă există finanţări către unităţile de cult, către partea de asistenţă socială. De aceea, în momentul focalizării statului pe proiectele sociale derulate de biserică, nu rămâne decât să se facă practic decât o reaşezare a tuturor cheltuielilor efectuate până acum de stat”, a explicat deputatul PDL.

Raluca Turcan a vorbit de apropierea dintre societate şi biserică vineri, în cadrul unei dezbateri cu această temă, desfăşurată sub auspiciile Fundaţiei Creştin Democrate şi a Fundaţiei Fundaţia Hanns-Seidel. La această dezbatere a participat şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi care a susţinut acest proiect de lege.

Raluca Turcan a mai precizat că, proiectul de lege promovat de ea, „nu va duce la anularea proiectelor de asistenţă socială ale statului, ci ar reprezenta un impuls oferit unităţilor de cult.”

Deputatul PDL a insistat că deşi suntem „acaparaţi în prezent de discursul economic, România are o serie de probleme sociale care nu pot fi marginalizate” şi care pot fi rezolvate cu ajutorul unui parteneriat cu biserica.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.