Roberta Anastase a furat degeaba voturile la legea pensiilor; oamenii nu primesc nici măcar ce e în lege, a declarat Victor Ponta

Liderul social-democraţilor, Victor Ponta, a declarat, duminică (30 octombrie), la inaugurarea sediului de campanie al PSD Sector 3, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, „a furat degeaba voturile” la legea pensiilor, în condiţiile în care pensionarii nu vor primi în 2012 nici măcar ceea ce era prevăzut în această lege.

„Am văzut că în Camera Deputaţilor doamna Anastase a fraudat acel vot pe care îl ştiţi cu toţii, ca să se aprobe legea pensiilor. Legea pensiilor în formula actuală, deşi noi nu am fost de acord, pentru că ni s-a părut prea puţin, dar măcar rata inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu.

Astăzi aflăm că a furat doamna Anastase acele voturi degeaba, pentru că nu primesc oamenii nici măcar ceea ce au, ceea ce era în legea PDL-ului. Din punctul nostru de vedere, şi am prezentat asta în cele 10 măsuri pentru bugetul pe 2012, există resursele financiare ca să se acorde ceea ce scrie în legea PDL-ului pentru pensionari, dar să tai de la PDL şi de la afacerile lor.

Noi o să depunem amendamentul atunci când va veni bugetul (…) Când o sa voteze doamna (Sulfina n.r.) Barbu şi ceilalţi colegi ai domniei sale o să vedem dacă votează pentru pensionari şi pentru oamenii obişnuiţi sau dacă votează pentru firmele lor”, a spus preşedintele PSD.

Ministrul muncii, Sulfina Barbu, a declarat, sâmbătă, că, în condiţiile actuale, nu este posibilă mărirea pensiilor la începutul anului 2012, acest răspuns oferindu-l inclusiv mamei sale care este pensionară, însă pe de altă parte i-a răspuns acesteia că poate să îi dea asigurări cu toată încrederea că anul viitor nu se vor reduce pensiile.

De asemenea, ministrul finanţelor, Gheorge Ialomiţianu, a declarat vineri că Executivul nu se va hazarda în 2012 la majorarea pensiilor şi salariilor, deoarece va trebui continuată consolidarea fiscală. ‘Sunt discuţii la MFP să nu ne hazardăm privind majorări de salarii şi pensii.

Cea mai bună variantă pentru a nu avea derapaje este să le menţinem la nivelul lui 2011, dacă vrem să dăm mai mulţi bani pentru investiţii. Nu ne mai putem permite să facem ajustări’, a declarat ministrul de Finanţe.

Acesta a spus că în 2012 va trebui ca Executivul să continue consolidarea fiscală. ‘Luăm împrumut pe termen mediu cu dobânzi reduse. Acum luăm împrumuturi mai scumpe pe durate mai scurte. Nu putem cădea în capcana unui deficit mai mare care să fie cheltuit în dobânzi’, a explicat ministrul Ialomiţianu.

Citește și
1 Comentariu
  1. vasile spune

    Pensionarii fraudulosi din FORTUS ai Robertei Anastase
    fortusiasi.blogspot.com

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.