EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Rovana Plumb: Trebuie să insistăm să cerem declasificarea contractului de licenţă pentru proiectul Roşia Montană

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a subliniat, vineri, în cadrul dezbaterii „Adevăruri despre Roşia Montană”, necesitatea declasificării contractului de licenţă a proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană.

„Avem nevoie de un referendum pentru Roşia Montană, dar cu o condiţie – ca toate elementele care încă nu sunt cunoscute să facă obiectul dezbaterilor publice, în aşa fel încât dacă mergem la referendum să fim în cunoştinţă de cauză, nu să fim în continuare sub influenţa unei publicităţi înşelătoare cum este cea pe care o face la ora actuală Roşia Montană.

(…) Trebuie să insistăm să declasificăm contractul de licenţă pentru ca să avem toate datele în ceea ce priveşte interesul naţional şi, de asemenea, cred că trebuie să începem să avem o altă viziune în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă”, a afirmat Rovana Plumb.

Ea a adăugat că în lipsa unei declasificări a contractului de licenţă a proiectului Roşia Montană, discuţiile sunt bazate doar pe studiului şi datelor pe care le prezintă compania Roşia Montană Gold Corporation.
„Cred că trebuie să avem o cu totul altă viziune pentru că există alternative de dezvoltare a zonei Roşia Montană şi a întregii regiuni.

Putem să dezvoltăm un turism cultural, chiar un turism industrial care practică în UE, putem să dezvoltăm partea de agricultură, de intrare pe nişa produselor non-agricole, în aşa fel încât să asigurăm o dezvoltare sustenabilă, durabilă pentru Roşia Montană”, a mai spus Rovana Plumb.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata