Schimb de copii la o maternitate din Ural: Despăgubiri de circa 200.000 de dolari

Un tribunal din regiunea Celiabinsk a decis luni ca maternitatea unde acum 12 ani s-a produs un schimb accidental de copii să plătească celor două familii prejudiciate despăgubiri în valoare a câte 3 milioane de ruble (101,200 de dolari) fiecăreia, transmite RIA Novosti.

Iniţial, reclamanţii – familiile Beliaev şi Iskanderov – ceruseră daune morale în valoare de câte cinci milioane de ruble, însă instanţa de judecată a hotărât ca secţia de maternitate unde a fost comisă greşeală să plătească doar 3 milioane de ruble fiecăreia dintre ele.

Cele două familii au aflat din întâmplare despre eroarea comisă acum 12 ani, atunci când Beliaevii au depus cererea de divorţ, iar tatăl a trebuit să facă un test de paternitate.Testul a arătat că niciul dintre soţi nu era părintele biologic al fiicei lor, iar o anchetă a poliţiei a stabilit că fiica lor creşte în familia Iskanderov.

Cele două adolescente sunt încă bulversate de turnura pe care a luat-o viaţa lor, venindu-le greu să accepte că cei care le-au crescut nu sunt părinţii lor biologici. Ambele familii s-au declarat reticente în a returna copiii părinţilor lor biologici.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.