EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Sindicatele de muncitori protestează împotriva angajamentelor lui Berlusconi

0

Scrisoarea lui Silvio Berlusconi adresată partenerilor europeni şi prezentată miercuri la Bruxelles a făcut o impresie bună pe plan internaţional.

Angajamentele luate la nivel european au stârnit însă nemulţumirile sindicatelor italiene de muncitori, care au anunţat o mobilizare naţională de protest, anunţă vineri (28 octombrie 2011) principalele cotidiene din Peninsulă.

‘Repetiţiile’ generale vor începe vineri, în centrul Romei, cu manifestaţii organizate de sindicatele CGIL şi UIL, informează cotidianul Corriere della Sera.

Liderii de sindicat sunt nemulţumiţi de articolul din planul de dezvoltare prezentat de Silvio Berlusconi la Bruxelles care facilitează concedierile în sectorul public, dar şi transferurile interne pentru a stimula competitivitatea.

Cele trei mari sindicate naţionale s-au împotrivit în cor şi au anunţat o serie de proteste pentru a împiedica aplicarea normei. În acelaşi timp, secretarul general al sindicatului CGIL, Susanna Camusso, nu a exclus organizarea în comun a acţiunilor de protest. Acest aspect nu este de neglijat, fiind printre punţinele dăţi când se observă o unitate între sindicate.

Cotidianul Il Messaggero dezvăluie faptul că scrisoarea trimisă la Bruxelles nu a fost semnată de ministrul economiei, Giulio Tremonti. Singurii autori ai misivei sunt premierul şi aliatul său, Umberto Bossi.

Prăpastia dintre şeful guvernului şi ministrul economiei se accentuează din ce în ce mai mult, subliniază cotidianul. Mai mulţi membri ai partidului lui Silvio Berlusconi au redactat o altă scrisoare pentru preşedintele lor, prin care îi cer să „reactiveze acţiunea politică” sau „să facă un pas înapoi”.

În acelaşi timp, opoziţia de centru-stânga a cerut ca executivul să prezinte scrisoarea în parlament şi să explice pe ce criterii şi-a asumat calendarul reformelor prezentat la Bruxelles.

Cotidianul La Repubblica defineşte scrisorea, un pact de supravieţuire între aliaţii de la guvernare. Practic, liderul Ligii Nordului, Umberto Bossi, a acceptat să modifice sistemul pensiilor după criterii europene, în schimbul articolului care facilitează concedierile în sectorul privat. În acest fel s-a împiedicat căderea guvernului şi s-au evitat noi ironii din partea partenerilor europeni.

În altă ordine de idei, Procuratura din Massa Carrara a deschis o anchetă pentru a-i identifica pe cei responsabili pentru alunecările de teren înregistrate în ultimele 72 de ore în regiunile Liguria şi Toscana în urma ploilor abundente.

Momentan, dosarul a fost deschis pentru „responsabili neidentificaţi”, dar acuzaţiile sunt de omor din culpă. Intemperiile s-au soldat cu şase victime, printre care şi un cetăţean român.

Nicolae Corneliu Huţuleac (37 de ani) şi-a pierdut viaţa marţi, împreună cu trei italieni, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren înregistrate în localitatea Borghetto Vara, provincia La Spezia.

Corpul românului a fost recuperat de sub casa distrusă de ape. El a fost transportat la morga spitalului SanťAndrea din localitatea La Spezia /regiunea Ligure/ unde a fost identificat de rude.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.