EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Şoferul tirului se face vinovat de producerea accidentului din Ungaria în care au murit 14 români

0
Primele cercetări făcute de poliţişti la locul accidentului produs luni dimineaţă (31 octombrie) pe o autostradă din Ungaria şi în care au murit mai mulţi cetăţeni români indică faptul că tirul înmatriculat în România, care transporta buşteni şi se deplasa în direcţia Szeged, după o curbă uşoară spre stânga, a rupt parapeţii de protecţie ce despart cele două sensuri de mers ale autostrăzii, a intrat pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un microbuz ce se deplasa spre Mako – relatează MTI.

Accidentul s-a produs pe autostrada M43, Szeged – Mako, pe sensul de mers spre România, cele două autovehicule ieşind de pe carosabil şi răsturnându-se.

După cum a declarat  Răzvan Ciolca, consul la Consulatul General al României de la Szeged, în accident şi-au pierdut viaţa 14 români, printre care şi trei copii cu vârste între 7 şi 14 ani. De asemenea, un al 15-lea pasager al microbuzului se află în stare foarte gravă internat la Spitalul Universitar din Szeged, însă medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire.

„Din datele preliminare consemnate de poliţiştii maghiari, rezultă că şoferul TIR-ului românesc a adormit la volan, a rupt parapeţii despărţitori ai sensurilor şi a lovit în plin microbuzul care se deplasa regulamentar”, a menţionat consulul.

Pentru scoaterea dintre fiarele contorsionate ale celor două autovehicule a cadavrelor a fost nevoie de două ore. Epava microbuzului aflată în şanţul de colectare a apei de pe marginea carosabilului a fost a fost ridicată cu o macara. Porţiunea din autostradă care a fost afectată de accidentul rutier a fost închisă de poliţişti, aşa încât coada formată pe sensul de mers spre frontieră s-a întins pe mai mulţi kilometri.

Conform MTI, poliţia ungară a demarat cercetarea penală sub acuzaţia de ucidere din culpă împotriva şoferului autocamionului, care se face vinovat de producerea accidentului şi moartea a 14 persoane.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.