EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Un expert afirmă că Michael Jackson şi-a provocat singur moartea

Apărarea doctorului Conrad Murray, judecat la Los Angeles în legătură cu decesul lui Michael Jackson, şi-a jucat ultima carte vineri odată cu mărturia unui expert anestezist care a afirmat că artistul şi-a administrat singur o doză de propofol, sedativul puternic aflat la originea morţii, relatează AFP.

Martor-cheie al avocaţilor doctorului Murray, cercetat pentru omucidere involuntară, doctorul Paul White a prezentat vineri dimineaţă concluziile în baza cărora şi-a construit apărarea argumentarea.

Un specialist recunoscut la nivel mondial în propofol, doctorul White a combătut concluziile doctorului Steven Shafer, unul dintre foştii săi elevi de la Universitatea Stanford, care a depus mărturie săptămâna trecută pentru tabăra adversă.

Pentru a-şi stabili teoriile asupra morţii lui Michael Jackson, decedat la 25 iunie 2009 în urma unei „intoxicări grave” cu propofol, pe care îl folosea pe post de somnifer, cei doi experţi şi-au bazat interpretările pe rezultatele analizelor toxicologice realizate asupra „regelui pop” după moartea sa.

În opinia doctorului White, scenariul doctorului Shafer ce presupune o injecţie cu 100 de mg de propofol este „incompatibil” cu nivelurile de anestezic găsite în urina cântăreţului. El crede mai degrabă că acesta din urmă „şi-a administrat singur, înaintea prânzului, o doză suplimentară de 25 de mg”, în absenţa medicului său.

Insistând asupra acestui punct, în care apărarea îşi pune toate speranţele, avocatul Michael Flanagan a pus următoarea întrebare: „Credeţi că este vorba despre o autoinjectare între orele 11:30 şi 12:00?”. „După părerea mea, da”, a răspuns White, la capătul unei mărturii cu numeroase elemente tehnice.

Expertul a respins astfel teza doctorului Shafer care asigura că nivelurile de propofol descoperite în sângele artistului nu se puteau explica decât printr-o injectare continuă a anestezicului intravenos. „Respingeţi acest scenariu ca o ipoteză ce ar putea explica moartea lui Michael Jackson?”, a întrebat Flanagan. „Da”, a replicat White, adăugând că nu înţelege cum cântăreţului i-ar fi putut fi făcută o injecţie trei ore la rând.

Potrivit lui, scenariul doctorului Shafer nu este compatibil nici cu declaraţiile doctorului Murray pentru poliţie, nici cu dovezile găsite în camera starului după deces şi nici cu nivelurile de propofol găsite în urina cântăreţului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata