EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Un vaccin antigripal popular, cu efecte secundare nedorite, a fost retras din comerţ

0
Problemele cu vaccinurile antigripale continuă în Marea Britanie, unde recent a fost retras din mii de farmacii şi clinici vaccinul Preflucel, după ce The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) a ajuns la concluzia că administrarea acestuia este însoţită de unele riscuri, relatează Sott.net.În ultima lună, acest vaccin a provocat în mai multe rânduri reacţii adverse la persoanele cărora le-a fost administrat, de genul oboselii, durerilor musculare şi de cap.

Conform deciziei MHRA, de pe piaţa Regatului Unit urmează să fie retrase circa 300000 de doze de Preflucel.

Pentru a evita un deficit de vaccinuri, britanicilor li se va oferi un vaccin alternativ care a primit permisiunea de a fi utilizat în martie a.c. În plus, autorităţile medicale de la Londra au comandat deja peste un milion de doze de alte preparate.

La rândul său, fabricantul unui vaccin periculos, cum ar fi Baxter Healthcare, recomandă insistent persoanelor cărora li s-a administrat acest preparat să consulte de urgenţă medicul în cazul unor efecte secundare.

Medicii atrag atenţia că astfel de simptome pot să apară la scurt timp după vaccinare. De regulă, acestea nu sunt foarte grave şi dispar la scurt timp după vaccinare.

Deşi dovezi privitoare la efecte secundare apăruseră şi în trecut, vaccinul Preflucel a fost recomandat totuşi în cazul persoanelor alergice din cauza absenţei oului din compoziţia sa, precum şi a nivelului ridicat de protejare împotriva gripei, care s-ar ridica 80%, potrivit unor experţi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.