Un vas de pescuit japonez a găsit în mare o geantă cu aproape 150.000 dolari

0
Un vas japonez a pescuit o geantă cu 11 milioane de yeni (145.000 dolari) în apele de pe coasta nord-estică, devastată de tsunami, a informat sâmbătă un oficial, citat de AP. Se pare că geanta plină cu bani a fost pierdută de proprietarul ei în timpul valului mareic, acum şapte luni.

Vasul a pescuit geanta de pe fundul mării pe 8 octombrie, au anunţat autorităţile din oraşul Ofunato (regiunea Iwate). ‘Credem că a fost luată de ape în timpul tragediei pentru că nimeni n-ar arunca intenţionat aşa ceva’, spune un oficial local într-un interviu telefonic.

El a adăugat că multe alte seifuri şi plicuri cu bani au fost descoperite de la cutremurul de magnitudine 9 care a devastat coasta de est a ţării, urmat de imensul tsunami soldat cu circa 20.000 de morţi şi dispăruţi.

Cei care au găsit lucruri de valoare şi le-au predat au fost lăudaţi pentru cinstea lor. În cazul de faţă, dacă în şase luni nu se prezintă nimeni care să solicite geanta pescuită, banii vor reveni celor care i-au găsit. S-ar putea să fie necesară o reglementare legală care să determine cui trebuie să-i revină comoara: căpitanului vasului, echipajului sau proprietarului vaporului, adaugă oficialul japonez.

Până la eventuala identificare a posesorului, informaţii despre geantă şi conţinutul ei sunt ţinute secrete, autorităţile asigurându-se astfel că persoana care se va prezenta să ridice geanta este adevăratul posesor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.