CEC a semnat Convenţia de colaborare privind Programul Mihail Kogălniceanu pentru IMM-uri

CEC Bank a încheiat cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIPPIMM) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA – IFN (FNGCIMM), Convenţia de colaborare privind ‘Programul Mihail Kogălniceanu pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii’, informează banca.

Scopul Programului este acordarea de facilităţi de subvenţionare parţială a dobânzilor şi, după caz, de garantare de către stat, pentru creditele acordate întreprinderilor mici şi mijlocii, în vederea suplinirii nevoilor de lichiditate pe termen de un an pentru desfăşurarea activităţilor, cu posibilitatea prelungirii în condiţiile legii, fără a depăşi durata programului (2011-2013).

Citeste si:  Falimentele - "mină de aur" pentru firmele de insolvenţă

Clienţii eligibili pentru aceste finanţări sunt operatorii economici care se încadrează în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, conform prevederilor Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Creditele beneficiază de garanţia emisă de FNGCIMM, ce va acoperi maximum 80% din valoarea creditului acordat, dar nu mai mult de 100.000 lei.

CEC Bank va acorda pentru finanţarea acestor clienţi credite în lei în valoare maximă de 125.000 lei/IMM/an, cu dobânda ROBOR 6 luni + 2,60 p.p. (actualizată semestrial în prima zi lucrătoare a semestrului), comision de gestiune anual de 1% aplicabil la valoarea creditului şi comision de prelungire de 0,8% aplicabil la valoarea creditului.

Citeste si:  Autorităţile spaniole au emis noi instrucţiuni privind regimul lucrătorilor români

Programul permite finanţarea nevoilor curente de capital de lucru pentru următoarele tipuri de cheltuieli: cheltuieli privind aprovizionarea, producţia, desfacerea; cheltuieli privind executarea de lucrări şi/sau prestarea de servicii; cheltuieli privind constituirea, prelucrarea, valorificarea stocurilor; alte tipuri de cheltuieli necesare desfăşurării activităţii curente; cheltuieli cu salariile şi alte cheltuieli asimilate; plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat şi alte costuri de operare.

‘Demararea acestui parteneriat cu AIPPIMM şi FNGCIMM se înscrie în strategia CEC Bank de stimulare şi încurajare a segmentului de întreprinderi mici şi mijlocii. Acest program reprezintă o serie de facilităţi pentru IMM-uri, printre care putem menţiona şi o stabilitate mai mare a locurilor de muncă’, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.

Citeste si:  Fotbal - Liga I: Gaz Metan Mediaş - FC Vaslui 1-1

Clienţii CEC Bank beneficiază de consultanţă gratuită în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei de accesare a creditului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close