AOAR: România poate creşte economic dacă sistemul bancar va contribui la reducerea deficitului de finanţare

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) consideră că România poate creşte economic, însă cu condiţia ca sistemul bancar intern, începând cu Banca Naţională a României, să-şi aducă contribuţia necesară pentru reducerea deficitului de finanţare, se arată într-un comunicat transmis luni.

„Apreciem măsurile adoptate de BNR, prin care s-a reuşit reducerea măcar parţială a efectelor negative pe care le puteau produce fluxurile agresive ale capitalurile speculative. Pe de altă parte, considerăm că fondurile speculative au fost atrase în România şi de o dobândă de politică monetară extrem de ridicată, menţinută o perioadă excesiv de îndelungată. Consecinţa directă a acestei politici a fost stimularea/finanţarea, în perioada 2007-2008, a investiţiilor speculative în dauna celor productive”, se arată în comunicatul citat.

AOAR a subliniat, totodată, că a solicitat constant, la nivelul conducerii BNR, asumarea – alături de obiectivul ţintirii inflaţiei – şi pe acela de a stimula producţia românescă astfel încât consumul intern să aibă o acoperire normală prin producţia autohtonă de calitate. „Aceste obiective nu se pot obţine fără investiţii, adică fără bani”, precizează conducerea asociaţiei.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.