Mircea Geoană nu renunţă la şefia Senatului

Mircea Geoană a declarat luni că nu renunţă la şefia Senatului. El a arătat că nu acceptă „decizii aiurite” ca cea de azi si apreciază că se încearcă „oferirea pe tavă actualei puteri funcţia de preşedinte al Senatului”.

Geoană spune că decizia privind înlocuirea sa de la funcţia de preşedinte al Senatului este luată de conducerea PSD, fără a i se aduce vreun reproş şi consideră că aceasta face rău partidului.

„Să mă bată Dumnezeu dacă înţeleg care este calculul din spatele acestei decizii. (…) Pur şi simplu nu am primit niciun reproş efectiv, am senzaţia că vizita mea în America e ceva neobişnuit pentru cineva”, a adăugat Geoană.

El a menţionat că este posibil să fi deranjat anunţul referitor la candidatura la prezidenţiale.

„Nu am făcut altceva decât să respect protocolul USL – care spune ca cel mai bine plasaţi candidaţi în sondaje să candideze la preşedinţie”, a menţionat el.

Citeste si:  Marian Vanghelie: Nu sunt ombilical legat de Mircea Geoană, dar îl susţin la Congres

Geoană consideră decizia luată de conducerea PSD este profund greşită şi atrage atenţia că şansele ca social-democraţii să obţină şefia Senatului pentru Corlăţean sunt ”aproape nule”.

”Cred că este o formă de izolare a unui personaj incomod pentru actuala putere (…) Se pare că sunt în stare de orice ca să scape de Geoană indiferent că-i pun pe tavă lui Băsescu o funcţie atât de importantă.(…) Este în mod evident o decizie profund greşită şi nu atât la adresa persoanei mele ci la interesul partidului. Cred că, faptul că cineva care are o relaţie atât de puternică în America provoacă reacţii nejustificate la Bucureşti, ridică semne de întrebare.

Este evident faptul că în momentul în care se va ajunge la un vot pentru un alt preşedinte (…) şansele ca PSD să păstreze această funcţie sunt minime ca să nu spun nule. (…) În opinia mea cei care-şi asumă o astfel de răspundere trebuie să să plătească (…) Din punctul meu de vedere decizia este pripită şi nejustificată, face rău partidului, are mai degrabă considerente de natură internă în partid decât considerente de natură strategică pentru interesul general al opoziţiei şi poporului”, a adăugat Geoană.

Citeste si:  Oprescu a dispus remedierea urgentă a tuturor pagubelor provocate dumincă seara

În opinia sa, decizia BPN de luni privind înlocuirea sa la şefia Senatului a fost ”să predea puterii actuale poziţia a II-a din stat”.

”Din punct de vedere regulamentar, este extrem de greu ca o minoritate să impună majorităţii o decizie. Ceea ce a încercat să facă azi BPN este să predea pe tavă puterii actuale poziţia a II-a din stat. Este bine, este rău, asta las şi opiniei publice şi colegilor din partid să se pronunţe. (…) Interesul meu este de a vedea PSD-ul revenind la guvernare. (…) Sunt mâhnit de faptul că mai degrabă calcule meschine fac ca un calcul strategic să fie întunecat. Cred că este o decizie cu consecinţe extrem de complicate pentru PSD şi pentru USL şi din păcate este o decizie care cred că va face mai mult rău decât bine”, a mai spus Mircea Geoană.

Citeste si:  Ce averi au sindicaliştii şi politicienii

El a ţinut să precizeze că nu există posibilitatea de schimbare a preşedintelui Senatului din funcţie fără un vot în plen.

Totodată Geoană a negat că ar fi negociat trecerea la UNPR: ”Toate aceste neghiobii care se spun despre mine au fost şi sunt neadevărate. Am fost şi rămân ataşat valorilor social-democrate. (…) Nu cred că fără mine s-ar fi putut obţine puţinele victorii ale opoziţiei. (…) Am cerut un singur lucru actualei conduceri a PSD – respect. Nu există respect şi răspunsul meu este pe măsură”, a punctat Mircea Geoană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close