Mircea Geoană: Sunt zero şanse de a mai păstra şefia Senatului pentru PSD

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni seara, la o emisiune a postului Antena 3, că şansele PSD de a păstra şefia Senatului în cazul în care va cere schimbarea sa din funcţie ”sunt zero” şi a subliniat că o astfel de schimbare este neconstituţională.

”Este pur şi simplu cedarea acestei funcţii. (…) Puterea actuală are majoritate în Senat. Sunt şanse zero. (…) Este o chestiune cusută cu aţă albă (n.r. motivele invocate de BPN al PSD). O astfel de schimbare e neconstituţională pentru că în Constituţie se spune că şefii celor două Camere sunt aleşi pe perioada întregului mandat. (…) Azi grupul PSD+PC nu mai există. Nu mai există şi nici argumentul că cei care au propus acum trei ani pot să revoce”, a explicat Geoană.

Citeste si:  "Decapitarea" băncilor din România. Urmează concedieri masive?

În opinia sa, ”scânteia” care a declanşat furtuna în PSD o reprezintă eşecul organizării unei vizite în SUA a preşedintelui social-democraţilor, Victor Ponta.
”Eu mă duc în America cel puţin de două ori pe an.

Vizita mea era cunoscută de mai bine de 6 luni. Am fost de trei ori în ultimii doi ani în vizite identice fără să fi creat niciun fel de comentariu din partea aceloraşi colegi de partid, cu aceeaşi conducere a partidului. Eu mă duc acolo cum mă duc la Dăbuleni şi la Segarcea.

Citeste si:  Fragilele tari emergente

(…) Acolo mi-am construit de-a lungul timpului un set de relaţii. (…) Cum poate cineva să creadă o astfel de inepţie că mă prezint drept liderul opoziţiei (…) Chiar mă duc să-i prostesc pe americani în faţă? Nu am folosit niciodată cuvântul reprezentantul opoziţiei.

Am spus un singur lucru. Am spus că sprijinul pentru parteneriatul cu SUA este bipartizan, valabil de ambele părţi, că sprijinul pentru ratificarea acordului antirachetă în Parlament este unul bipartizan şi am spus că vreau să mă bat pentru mai multe investiţii americane şi liberalizarea vizelor pentru români. E nevoie de mandat ca să susţii interesul acestei ţări?”, a adăugat Geoană.

Citeste si:  Chef Jakob Hausmann va găti în stil elveţian în singurul restaurant de gheaţă din România

În opinia sa, ceea ce a deranjat a fost faptul că preşedintele PSD nu a reuşit să-şi organizeze o vizită în America.

”Dl Ponta a încercat să-şi organizeze o vizită în SUA fără să-mi spună (…) Aceasta a fost de fapt scânteia care a declanşat această furtună care sper să fie temporară. S-a încercat organizarea unei vizite care din motive care-mi scapă nu s-a putut organiza (…) Am informaţii cu privire la încercarea de a se organiza o vizită în America. Nu am niciun fel de reproş a-mi face. Vizita mea este una obişnuită, am făcut-o în fiecare an exact în aceiaşi parametrii”, a mai spus Mircea Geoană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close