Societe Generale nu va plăti dividende pentru 2011 după ce în T3 profitul net a scăzut cu 31%

Grupul bancar francez Societe Generale, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat marţi că boardul său a decis să nu distribuie dividende pentru exerciţiul financiar 2011, în condiţiile în care profitul net a scăzut semnificativ în trimestrul al treilea, afectat de reducerea valorii obligaţiunilor greceşti, transmite Reuters.

În perioada iulie-septembrie 2011, profitul net al Societe Generale a scăzut cu 31% în ritm anual până la 622 milioane de euro, comparativ cu 858 milioane de euro cât estimau analiştii. În schimb, veniturile Societe Generale au crescut cu 3,2% în ritm anual până la 6,5 miliarde de euro. Societe Generale a precizat că şi-a redus valoarea obligaţiunilor sale greceşti cu 60%, faţă de 50% cât se prevede în noul plan al Uniunii Europene.

‘Am decis să dăm prioritate consolidării capitalului grupului’, a declarat directorul general de la Societe Generale, Frederic Oudea, adăugând că vor fi reduse semnificativ bonsurile plătite angajaţilor de la divizia de corporate and investment bank. Profitul realizat de această divizie a scăzut cu 83,5% în trimestrul al treilea până la 77 milioane de euro.

Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are peste 160.000 de angajaţi în toată lumea, pe trei activităţi cheie: Retail banking şi servicii financiare, Global Investment Management & Services, Corporate & Investment Banking.

În România, BRD-Groupe Societé Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la Bursa de Valori Bucureşti. BRD – Groupe Societe Generale a raportat un profit net de 382 milioane lei (90,8 milioane euro) pentru primele nouă luni ale anului 2011, în scădere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.