Partidul Derizocratic Lingincurist modernizează România

– Oricât de mare ar fi sila ce mă cuprinde fie şi numai dacă încerc să mă gândesc la politica românească, nu pot să nu remarc uneori anumite scăpări, unele fenomene de relaţionare ierarhică ce stau de fapt la baza adevăratei organizări sociale a României, dincolo de sforăitoarele declamaţii ale “emanaţilor” postdecembrişti cum că am trăi chipurile într-o democraţie şi într-un stat de drept.

Da, o ştim cu toţii: din nefericire, după 1989, minciuna a continuat să fie parte integrantă din viaţa noastră, asemenea celorlalte defecte ce ne tarează naţia.

După modelul rapoartelor falsificate din economie, ce debordau de optimism şi belşug, trimise către conducerea României socialiste până în decembrie 1989, cam aceiaşi oameni sau cel puţin aceeaşi specie ne spune astăzi că România se află pe drumul cel bun, când de fapt e condusă pas cu pas spre groapa istoriei.

Uneori însă, în situaţii mai precipitate, vălul de iluzii e sfâşiat de mişcări bruşte din culise, dezvelind chipul hâd al unei clase politice meschine, murdare şi mafiote, care nu are nimic în comun cu principiile democratice pe care ni le aruncă în faţă ori de câte ori are ocazia şi nici cu umanismul care ar trebui să caracterizeze civilizaţia secolului al douăzeci şi unulea.

Citeste si:  Marele premiu la jocul Loto 6/49 depăşeşte 48,4 milioane de lei

Partidul de guvernământ a avut, acum vreo lună, alegeri la nivelul filialelor locale. La Iaşi, prin majoritatea voturilor exprimate, a fost desemnat ca lider local mai tânărul Petru Movilă. Punct! Final de act democratic adică. Cele 53 de procente n-au contat nici cât negru sub unghie pentru conducerea superioară a grupării politice, care nu l-a “validat” pe ales, invitându-l să-şi ia bocceluţa şi s-o întindă de pe scaunul de şef al filialei judeţene. Şi astfel, în locul lui, a fost numit interimar Dumitru Oprea. Iarăşi punct. Cu alte cuvinte, nu e cum ies voturile, e cum validăm noi, bre! Adică un fel de zicere a tătucului popoarelor, Iosif Vissarionovici Stalin: “nu contează cine votează, contează cine numără voturile”!

Dar la fel de important e şi cum s-a ajuns aici. Păi, cei nemulţumiţi au făcut lobby la conducerea centrală a partidului. În limbajul de lemn, specific aburitorilor politici, s-a vorbit astfel către mulţime: “Urmare a unor contestaţii, comisia de validare a găsit nereguli în ceea ce priveşte stabilirea delegaţilor la şedinţa respectivă. Biroul Permanent Naţional a decis o conducere interimară la Iaşi”. “Contestatarii” erau de fapt, cu două excepţii, grupul parlamentarilor PDL de Iaşi. Călcături pe bătături şi lupte intestine, iată de fapt motivul. Restul – praf în ochi.

Citeste si:  Ungaria îi atacă pe toţi europenii

Conducerea partidului de guvernământ nu se sinchiseşte, aşadar, de propriul statut, nu-şi respectă actul constitutiv, “certificatul de naştere” al grupării celor reuniţi sub petalele trandafirului transparent.

În aceeaşi ordine de idei, ea manifestă un dispreţ suveran pentru propriile resurse umane şi, nu în ultimul rând, pentru ideea de norme, în general. Ca să fie clar pentru toată lumea, şefimea de la Bucureşti calcă în picioare însuşi conceptul ce stă la baza denumirii grupului de indivizi ce se vor a fi identificaţi ca o forţă politică ce conduce astăzi ţara.

Citeste si:  Elena Udrea explică de ce a aţipit Gheorghe Ştefan la moţiunea ei: Se simte confortabil în prezenţa mea

Deci tu, parlamentar, intervii pentru anularea principiului democratic? Păi schimbaţi, domnilor, Constituţia României, să nu ne mai amăgim!

Spuneţi aşa: “în România, singurul interes al statului, reprezentat de forţele conducătoare, e ca acestea să capete ce-şi doresc – ciolanul! În acest sens, locuitorii ţării sunt şi vor fi trataţi ca o adunătură de sclavi cărora stăpânii le mai aruncă, din patru în patru ani, câte o acadea. În rest, aceştia au obligaţia să contribuie cu o treime din veniturile pe care le obţin, în medie, precum şi cu 25% din preţul a orice cumpără pentru constituirea unui fond numit bugetul naţional, care va fi pus la discreţia unei adunături de şmecheri numită guvern, a căror singură obligaţie este să ştie să mintă frumos cu privire la cheltuirea lui”.

Scurt şi la obiect, c-aşa-i în capitalism, nu? Pentru că degeaba ne repetaţi obsesiv că e democraţie şi că principiul valorii primează. Noi tot vedem că se poartă în continuare, chiar mai abitir, pupincurismul şi derizoriul.

Ion SCUTARU

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihai G spune

    Cine este idiotul care scrie un asemenea articol cu un asemenea titlu? Chia aia se ajunge cu presa?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close