Marian Sârbu (UNPR): Mircea Geoană e binevenit dacă vrea să se alăture Platformei de Centru Stânga

Mircea Geoană este binevenit dacă vrea să se alăture Platformei de Centru Stânga şi are uşile deschise, a declarat, joi, preşedintele UNPR, Marian Sârbu Presedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, joi, ca fostul lider PSD Mircea Geoană este la lansarea dialogului privind Platforma de Centru Stânga.

”El este binevenit şi dacă vrea să participe la acest dialog cred că are ceva de spus. Are idei de stânga, este un politician cu alonjă internaţională. (…) USP îşi propune să atragă toate personalităţile care gândesc şi acţionează sub doctrina social-democrată, sub doctrina de stînga, progresistă. UNPR trebui să devină un vehicul politic pe baza unei doctrine foarte bine coagulate.

Citeste si:  Marian Sârbu: Termenul asumat pe legea pensiilor în cadrul acordului cu FMI era 31 decembrie 2009

Convingerile oamenilor sunt influenţate de rolul statului în viaţa individului (…) Trebuie găsit un echilibru, iar această doctrină progresistă are în vedere găsirea acestui echilibru între stat şi individ. Este o invitaţie nu atît pentru partide, cât mai ales pentru personalităţi. Platforma de Centru Stânga este o dezbatere de idei (…) iar principala temă este de a oferi o bază doctrinară unui partid (n.r. UNPR) care vrea să reprezinte cât mai mult din doctrina de centru stânga”, a punctat Sârbu.

El a adăugat că Uniunea Social Progresistă va reprezenta un ONG, baza doctrinară a UNPR cu care se va prezenta în alegeri şi a exclus orice legătură cu PDL.

Citeste si:  Spectacol aviatic de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

”Nu va fi o alianţă formată din mai multe partide care să meargă sub aceeaşi siglă la alegeri. Hai să fim serioşi, dumneavoastră vedeţi PDL partid de stânga? (…) Pentru UNPR este foarte important ca această Uniune să găsească baza teoretică şi doctrinară a progresului în aşa fel încât UNPR, ca vehicul politic, ca partid, să participe la alegerile de anul viitor foarte bine înarmat cu aceste idei. (…) ”, a adăugat preşedintele UNPR.

Uniunea Social Progresistă va fi lansată de UNPR, după cum declara preşedintele Gabriel Oprea, în luna decembrie, o platformă de dialog cu principalele segmente ale societăţii civile, sindicate, asociaţii de pensionari, personalităţi ale mediului academic.

Citeste si:  Fotbal: Femeile şi copiii sub 14 ani vor putea asista la meciurile cu porţile închise
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close