Cele mai interesante concepte de smartphone-uri – GALERIE FOTO

– Mulţi dintre noi suntem fascinaţi de noua generaţie de iPhone, şi de alte telefoane care urmează să fie lansate pe piaţă. Însă, spre deosebire de aceste concepte, cercetătorii pregătesc prototipuri care îşi propun să reinventeze telefonul în totalitate. De la ecrane 3D la dispozitive care se biodegradează singure, telefoanele viitorului sunt construite în moduri cu totul şi cu totul surprinzătoare:

 

Telefonul-Fereastră

Acest concept realizat de Seunghan Song va avea un ecran transparent, capabil să vă prezinte în fiecare dimineaţă condiţiile meteorologice. Pentru a introduce un text este suficient să sufli spre ecran pentru a schimba modurile, iar apoi poţi începe să scrii cu degetul, ca şi cum ai folosi un stilou.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefon-fereastra.jpg

Cobalto

Acest concept, realizat de Mac Funamizu, a dus lumea telefoanelor mult în viitor, cu un design futurist şi un aspect extrem de simplu. Telefonul va reda şi imagini 3D, ceea ce ar putea face aplicaţia Google Maps şi mai folositoare.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefon-Cobalto.jpg

Telefonul Frunză

Telefonul „organic” creat de Anastasia Zharkova, combină creativitatea estetică cu funcţionalitatea. „Codiţa” flexibilă a telefonului-frunză ar putea fi înfăşurată în jurul mâinii utilizatorului sau poate servi ca sistem de prindere în orice situaţie.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefon-frunza.jpg

Telefonul Autocolant

Telefonul conceput de Liu Hsiang-Ling are un panou solar pe spate şi o suprafaţă curbată care va permite lipirea sa de orice fereastră, pentru a se încărca la Soare.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefonul-autocolant.jpg

Kambala

Un telefon care apare pe neaşteptate. Conceptul lui Ilshat Garipov este unul fascinant şi dispune de o piesă centrală care poate apărea dintr-o dată, fiind perfectă pentru a încăpea în ureche (ceea ce o face asemănătoare unei căşti). Conform proiectului, aceasta va avea şi abilitatea de a se potrivi cu orice culoare a pielii, ceea ce îi va da un aspect invizbil.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefonul-kambala.jpg

Telefonul Pachet

Telefonul Pachet al lui Emir Rifat a ieşit pe primul loc la Săptămâna de Design din Istanbul în 2007. Telefonul micuţ are o dimensiune iniţială de 5 centimetri pătraţi, iar apoi se „despachetează” în funcţie de necesităţile pentru diferite funcţii.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefon-pachet.jpg

Dial

Telefonul Dial a fost conceput de Jung Dae Hoon şi reînvie modelul telefoanelor rotative din vremurile trecute, îmbinând tehnologia mobilă cu un design care face apel la sensibilitatea oamenilor pentru bijuterii.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefon-dial.jpg

Morph

Telefonul Morph, de la Nokia, foloseşte nanotehnologia pentru a crea un „corp” flexibil şi un ecran transparent care poate fi modelat în orice formă doreşte utilizatorul.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefon-Morph.jpg

Telefonul Natural

Oamenii au tendinţa să ţină un telefon doar doi ani, iar telefonul lui Je-Hyun Kim denumit „Natural Year Phone” respectă acest lucru. Telefonul este proiectat să se biodegradeze singur după doi ani de folosire.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefon-natural-year.jpg

Telefonul Cristal

La prima vedere, acest prototip pare a fi o simplă pietricică sau un cristal. De fapt, este un telefon deghizat foarte bine. Aşa cum se poate vedea în imagine, acel punct mic, negru, poate fi transformat într-o tastatură, panou media sau navigator web, în funcţie de care colţ al dispozitivului de plastic trageţi.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefon-pietricica.jpg

Mobile Script

Acest concept de telefon, creat de Aleksander Mukomelov, are la început forma unui ecran îngust, extrem de şic şi lucios, dar la o privire mai atentă îţi dezvăluie un touchscreen mare ascuns în „corpul” telefonului, ideal pentru a îndeplini toate cerinţele.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefon-pergament.jpg

Visual Sound

Suhyun Kim a creat un concept de telefon voce-text dedicat persoanelor care nu pot auzi, fiind considerat un pas uriaş în domeniul sistemelor actuale de tipul teleimprimatoarelor.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefonul-sunet-vizual.jpg

Telefonul Stilou

Acest telefon stilou este unul din cele mai mici şi mai subţiri protipuri de până acum. Acesta este conceput pentru a fi conectat în principal prin intermediul unor căşti bluetooth, iar la fiecare din cele două capete ale telefonului se găseşte un receptor, şi respectiv o cască.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefon-stilou.jpg

Telefonul Flexibil

Acest concept Nokia este alcătuit dintr-un tip special de plastic care poate fi modelat, spre exemplu, pentru a se potrivi în jurul încheieturii mâinii. Ulterior, poate fi încălzit pentru a reveni la forma iniţială.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/telefon-flexibil.jpg

Foto: www.huffingtonpost.com

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Capraru Alina Gabriela spune

    Toate aceste telefoane mi se par minunate si deosebite deoarece ,de exemplu ati mai pomenit telefon care se vede prin el sau un telefon care arata ca o frunza si care se poate atasa in jurul maini sau ati vazut telefon care se ancarca la lumina soarelui si vreau sa zic telefon, ori ati mai pomenit telefon care se face mic de 5cm sau telefon care arata ca o bratara ori care este natural si se biodegradeaza dupa doi ani ori ca un telefon poate fi un cristal care ii aveti pe un colier numai ca mai mare, va puteti imagina ca e o tableta ori o harta mare, chiar si un pix si mai ales un telefon care se poate face bratara datorita flexibilitati si e adevarat telefon .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.