EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Atac la buget şi la sănătatea publică: Alimentele tradiţionale, „virusate” cu E-uri din Bulgaria şi Ucraina

– Patronatele din industria alimentara acuza faptul ca in spatele afacerilor cu produsele asa-zis traditionale se ascunde o adevarata mafie care aduce marfuri fara acte din Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova. Multe dintre produsele din carne, branza etc pot reprezenta un real pericol pentru sanatate si o gaura uriasa la bugetul de stat, scrie Dailybusiness.ro

Sorin Minea, presedintele asociatiei patronale din industria alimentara Romalimenta, avertizeaza ca in spatele targurilor de produse traditionale s-a dezvoltat o adevarata mafie care vinde produse falsificate si expirate, in valoare de sute de milioane de lei.

Potrivit acestuia, multi dintre asa-zisii producatori traditionali sunt, de fapt, niste persoane care nu au reusit sa obtina autorizatiile sanitare pentru a dezvolta un business legal in sectorul alimentar.

„Dincolo de fabricutele de preparate din carne, branza sau panificatie care au devenit peste noapte traditionale, pentru ca nu puteau functiona legal, au aparut foarte multi speculanti care cumpara de pe piata produse normale, le imbraca in coaja de brad sau le afuma putin si le vand la preturi de 2-3 ori mai mari. Un cascaval asa zis traditional costa 20-30 lei peste costul real al produsului”, a declarat, anterior, presedintele Romalimenta.

În cadrul unui control la nivel naţional, inspectorii ANPC au gasit „fasole traditional bob gustos”, un produs care in realitate provine din China, fiind ambalat in Romania, dar care are denumire ce induce consumatorilor ideea falsa de produs traditional romanesc, snacks-uri din cartofi, diverse sortimente, care aveau pe ambalaj mentiunea traditional fara a fi atestate, „zacusca traditionala”, denumire nejustificata utilizata pentru mai multe produse provenite de la diferiti producatori, covrigei superiori traditionali cu rosii, busuioc si oregano, cu rozmarin, cu ulei de masline, cu mac, cu tarate de grau, produs neinregistrat ca fiind traditional.

Citește și
1 Comentariu
  1. Toma spune

    Sa nu credeti ca aceasta contrabanda se face fara contributia celor pusi s-o controleze si care sunti imuni in fata legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata