Dan Şova: CNAIM a decis să propună CExN excluderea lui Mircea Geoană din partid

Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) a PSD a decis, cu 43 de voturi pentru şi cinci împotrivă, să propună Comitetului Executiv Naţional al PSD excluderea din partid a lui Mircea Geoană, a anunţat preşedintele comisiei, Dan Şova.

Dan Şova nu a dorit să precizeze presei care sunt încălcările de statut al partidului constatate de comisie, spunând că acest aspect reprezintă o chestiune internă a PSD.

„Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală s-a întrunit astăzi, la sesizarea Biroului Permanent Naţional, în legătură cu încălcarea statului PSD de către domnul senator Mircea Dan Geoană. Am dezbătut problema şi, în conformitate cu prevederile statutului Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală, a luat decizia de a propune Comitetului Executiv Naţional excluderea domnului Mircea Geoană din Partidul Social Democrat”, a declarat Dan Şova.

Citeste si:  Specialişti români şi străini cer autorităţilor statului oprirea proiectului Roşia Montana Gold Corporation

El a precizat că, în conformitate cu statutul PSD, CNAIM analizează faptele, încălcările statutului şi stabileşte care este decizia din punct de vedere regulamentar care poate fi luată împotriva unui membru, cum este şi Mircea Geoană.

„Vom înainta această hotărâre a CNAIM Comitetului Executiv Naţional care, în calitate de organ executiv politic suprem al Partidului Social Democrat, se va pronunţa în această cauză”, a completat preşedintele comisiei.

Dan Şova a informat că votul dat în comisia de arbitraj a PSD în cazul Geoană a fost de 43 de voturi pentru şi cinci împotrivă.

Întrebat de presă care sunt încălcările pentru care CNAIM a propus excluderea lui Mircea Geoană din PSD, Dan Şova a spus că acest aspect reprezintă „o chestiune internă”.

Despre faptul că Mircea Geoană a venit la CNAIM, dar nu a mai fost audiat, Şova a spus că nu s-a primit din partea acestuia nicio confirmare scrisă a faptului că se va prezenta la comisie.

Citeste si:  Mircea Geoană: România trebuie să adopte cea mai protectivă lege privind achiziţia terenurilor agricole

„Noi i-am trimis o invitaţie domniei sale. Nu ne-a remis niciun comunicat, dacă vine sau nu vine. La ora 13,00 a început comisia, la ora 14,00 s-a încheiat. Când a venit domnia sa la ora 14 şi 15 minute, am vorbit cu dânsul. I-am spus că nu am primit niciun fel de comunicare. Mi-a spus că a spus la televizor. Noi suntem un organ care aplică statutul PSD-ului. Şi, în plus de asta, în timpul conferinţei de presă a domniei sale eu mă aflam în şedinţa biroului comisiei. Oricum şi dacă aş fi stat în faţa televizorului, aceste mesaje nu se transmit prin televizor, ci în mod oficial”, a explicat Şova.

Citeste si:  Băncile cipriote sunt acuzate că au şters datorii ale politicienilor

Întrebat dacă este adevărat că Mircea Geoană a fost convocat la şedinţa CNAIM pentru ora 14,15, Dan Şova a răspuns afirmativ, dar a precizat că nu a primit nicio confirmare că va veni.

„La ora 14,00 fix s-a terminat tot. Nu am primit nicio confirmare de la domnia sa”, a declarat preşedintele CNAIM.

Ca opinie personală, Dan Şova a spus că „domnul preşedinte Mircea Geoană în loc să facă conferinţe la Senat mai bine venea la comisie”.

Preşedintele CNAIM a ţinut să exprime scuze presei pentru „incidentul” de la finalul şedinţei, când Maria Negoiţă, membru al comisiei, a ieşit şi a comunicat mass-media decizia luată în cazul Geoană. Şova a precizat că înţelegerea făcută la începutul şedinţei era aceea ca singurul comunicator să fie el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close