Mircea Geoană: Locul meu este în PSD; voi participa la şedinţa Comisiei de Integritate

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a respins duminică, într-o conferinţă de presă, acuzaţiile ce i-au fost aduse de reprezentanţi ai PSD, apreciind că, încă de la început, s-a ştiut că „aşa-zisa rocadă” între şefia Senatului şi cea a comisiei de politică externă este imposibil de realizat şi că nu se putea încerca înlocuirea sa fără ca Puterea să preia „gratis” a doua funcţie în stat.

„Nu am acceptat să predau funcţia adversarilor politici din semn de loialitate şi nu de insubordonare”, a spus Geoană, adăugând că, dacă există o garanţie că preşedinţia Senatului va fi preluată de alt coleg, nu are niciun fel de ezitare să accepte acest lucru.

Citeste si:  Normele de aplicare a Ordonanţei de reabilitare a clădirilor vor fi publicate luni (23 martie 2009)

El a susţinut că, din păcate, limbajul folosit de unii colegi a crescut în intensitate şi a coborât în calitate, ajungându-se la afirmaţii tranşante privind excluderea sa. Potrivit lui Geoană, acest tip de discuţii contradictorii au mai existat în PSD, dar, de fiecare dată, partidul a arătat necesitatea unităţii.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că va participa la şedinţa Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate a PSD, continuând să-l recuze pe preşedintele acesteia, Dan Şova, tocmai pentru a demonstra că „nu din partea sa este dorinţa de sciziune” şi că discuţiile care se referă la sancţionarea sa nu i se datorează şi că fac rău partidului şi Opoziţiei din România.

Citeste si:  Adrian Năstase: Vlădescu execută dansul cu care ne-a obişnuit puterea actuală - baletul pe sârmă

Geoană a reafirmat că locul său este în PSD, partid pe care îl iubeşte şi pentru care a muncit. El a reiterat totodată că doreşte convocarea Comitetului Executiv Naţional al PSD, argumentând că, potrivit statutului, comisia de integritate nu are mandat să decidă, ci numai să recomande forurilor de conducere ale partidului deciziile pe care le ia.
„Dacă nu e nevoie de Geoană în PSD această decizie trebuie să şi-o asume altcineva. (…) Rămân un soldat fidel al PSD”, a afirmat preşedintele Senatului.

Întrebat cum va proceda dacă va fi exclus din PSD, Mircea Geoană a răspuns că va continua să trăiască atât din punct de vedere politic, cât şi intelectul şi profesional. „Şi cred că, în acest moment, discuţiile cu privire la excluderea mea fac mai mult rău decât bine şi sunt dăunătoare pentru partid”, a adăugat Geoană, care consideră că cei din PSD au o obligaţie de responsabilitate privind funcţia de preşedinte a Senatului.

Citeste si:  Radu Mazăre a demisionat din PSD

Mircea Geoană a menţionat că discuţiile care vor urma la comisia de integritate „nu au oricum nicio finalitate”, având rolul doar de a arunca PSD „într-o zonă de incertitudine şi instabilitate”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close