Societăţile de service auto independente cer reducerea taxelor de autorizare

Societăţile de service auto independente cer reducerea taxelor de autorizare pentru unităţilor reparatoare, recent majorate de către Registrul Auto Român (RAR), se arată într-un comunicat al Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI).

Potrivit documentului, RAR a modificat modul de calcul al taxei de autorizare, urmând ca „unităţile reparatoare să achite în final, costuri de autorizare majorate, în medie, cu 1.100%”.

„În loc ca Registrul Auto Român să îşi trimită inspectorii pe teren pentru a obliga service-rile clandestine să intre în legalitate, să plătească taxe şi impozite, să plătească CAS-ul şi să nu mai angajeze oameni la negru, să nu mai facă evaziune fiscală, iar clientul să beneficieze de garanţia legală a lucrării de reparaţie, RAR alege să adopte o măsură care, pe fundalul crizei economice, ar putea duce la dispariţia a jumătate din cele 5.000 de service-uri autorizate în România”, subliniază comunicatul ASSAI.

Alte efecte directe ar putea fi: majorarea tarifelor de reparaţii, stimularea activităţilor clandestine în service-uri neautorizate, disponibilizarea a 30-50% dintre cei care-şi desfăşoară activitatea în service-urile autorizate şi creşterea cu cel puţin 15.000 a numărului de şomeri, precum şi micşorarea contribuţiilor atelierelor reparatoare la bugetul de stat.

Precizând că industria de reparaţii auto plăteşte anual peste 1 miliard de euro la bugetul de stat, ASSAI solicită autorităţilor competente corectarea „derapajelor” menţionate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata