EUR
4,84 RON
(-0.02%)
USD
4,25 RON
(+0.3%)
GBP
5,32 RON
(+1.16%)
CHF
4,53 RON
(+0.11%)
BGN
2,47 RON
(-0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.36%)
CAD
3,13 RON
(+0.71%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,96 RON
(+0.6%)
JPY
0,04 RON
(+0.34%)
CZK
0,18 RON
(+0.17%)
INR
0,06 RON
(+0.68%)

Anul acesta va fi ultima Zi Naţională în care România va fi condusă de Traian Băsescu, declară Victor Ponta

Copreşedintele USL, social-democratul Victor Ponta, a susţinut, luni, că Ziua Naţională din acest an va fi ultima în care România va fi condusă de Guvernul PDL, de premierul Emil Boc, dar şi de preşedintele Traian Băsescu.

„Anul acesta va fi ultima Sărbătoare Naţională în care România va fi condusă de Guvernul PDL, de Emil Boc şi de Traian Băsescu”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Traian Băsescu îşi încheie mandatul în anul 2014, când sunt programate alegeri prezidenţiale la termen, dar, în urmă cu o săptămână, copreşedintele USL, liderul liberal Crin Antonescu, a declarat că PNL va face demersurile pentru suspendarea şi demiterea din funcţie a şefului statului, cel târziu după alegerile parlamentare din anul 2012, când Uniunea Social Liberală se aşteaptă să obţină majoritatea în Legislativ.

De asemenea, copreşedintele USL Victor Ponta a declarat, luni, că liderii Uniunii se vor reuni pe 30 noiembrie la Cluj-Napoca, pentru a dezbate problemele municipiului şi ale judeţului Cluj şi capacitatea Uniunii de a propune candidaţi şi de a promova în funcţii publice persoane care să nu fie implicate în reţele de corupţie.

„Pe 30 noiembrie, USL va avea o întâlnire la cel mai înalt nivel cu toţi liderii noştri din Transilvania şi din ţară, exact la Cluj, pentru a dezbate şi a găsi împreună soluţii pentru Cluj, Transilvania şi restul ţării, capacitatea noastră de a propune candidaţi şi de a promova în funcţii publice oameni care să nu fie implicaţi în reţele de corupţie la nivel înalt şi un mesaj pentru un mod nou, transparent şi corect, de alocare şi de folosire a fondurilor publice. Ne vom afla pe 30 noiembrie la Cluj, toţi liderii USL din toată ţara, pentru că a doua zi vom participa toţi cei trei preşedinţi la sărbătoarea de la Alba Iulia, sărbătoarea Unirii”, a spus Ponta.

El a motivat demersul USL de la Cluj ca răspuns la recentul caz în care au fost arestaţi preventiv, pentru presupuse fapte de corupţie, primarul municipiului şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, ambii de la PDL.

„Dincolo de încercările celor de la putere şi a unora din media de a introduce pe agenda publică alte subiecte, din punctul de vedere al USL situaţia de la Cluj este cea mai importantă în acest moment pentru opinia publică, pentru situaţia noastră socială, administrativă.

Practic, devoalarea unui sistem de corupţie în ce mai important oraş al Transilvaniei, unul dintre cele mai mari oraşe din România, din partea partidului de guvernământ un municipiu şi un judeţ în care foarte mulţ bani publici au fost investiţi în ultima perioadă datorită în special apartenenţei primului-ministru la organizaţia PDL de acolo, este extrem de importantă”, a spus Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata