„Doamna de Fier”: Meryl Streep „încasează bani” de pe urma lui Thatcher, susţin prietenii fostului prim-ministru

Filmul biografic „Doamna de Fier”, cu actriţa Meryl Streep în rolul baronesei Margaret Thatcher, a provocat reacţii furioase din partea prietenilor acesteia din cauza descrierii fostului prim-ministru ca fiind o personalitate singuratică ce începea să fie afectată de demenţă, relatează The Telegraph.

În scena de deschidere a filmului este arătată o Margaret Thatcher fragilă mergând la un magazin pentru a cumpăra lapte şi fiind şocată de preţurile secolului 21. În acest timp, echipa sa de securitate este îngrijorată că aceasta a părăsit casa fără supraveghere.

Foştii colegi ai lui Thatcher s-au distanţat de acest film, ce urmează a fi lansat pe 6 ianuarie şi care se preconizează că îi va aduce actriţei Meryl Streep cea de-a 17-a nominalizare la Oscar.

Prietenii şi familia au respins drama ca fiind o „fantezie de stânga”, deşi o descrie pe Thatcher ca fiind un lider puternic în timpul conflictului din insulele Falkland, al grevei minerilor şi al altor crize. Aceştia consideră că lansarea filmului în timpul vieţii fostului prim-ministru este o insultă.

Meryl Streep, în vârstă de 62 de ani, a afirmat că a abordat rolul cu mare empatie, declarând: „M-a solicitat mult, dar a fost un privilegiu să joc în rolul ei, chiar a fost. Încă nu sunt de acord cu multe dintre politicile sale. Dar consider că ea credea în ele şi că erau rezultatul unei convingeri sincere. Ea nu a fost un politician cosmetic, care doar schimba machiajul în funcţie de vremuri.”

Lordul Bell, consilier al fostului prim-ministru în anii 1980, susţine că filmul ar putea avea un efect pozitiv, şi anume demonstrarea faptului că Margaret Thatcher a avut dreptate în privinţa economiei şi Europei, criticii acesteia putând realiza, în sfârşit, că ea „a fost un Nostradamus al timpurilor sale”.

Alegerea unui american în rolul lui Thatcher a provocat dubii, însă Meryl Streep este faimoasă pentru abilitatea sa de a reda accente şi manierisme. Regizorul filmului, Phyllida Lloyd, a declarat luni că este convinsă de faptul că interpretarea lui Streep îi va cuceri pe copiii „Doamnei de Fier”.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.