Majoritatea liderilor de filiale PSD susţin hotărârea din BPN în cazul lui Mircea Geoană

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis luni, în unanimitate, să susţină excluderea lui Mircea Geoană din partid.Decizia va fi supusă aprobării Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii, care va avea loc pe 22 noiembrie.

Liderii de filiale, care sunt şi membri ai CExN, par să se fi poziţionat deja în privinţa unei decizii, susţinând hotărârea adoptată de BPN.

***
PSD Prahova va susţine în continuare excluderea lui Mircea Geoană din partid, a declarat,secretarul general al organizaţiei, Rareş Enescu.”PSD Prahova este o organizaţie care a respectat, respectă şi va respecta linia generală a partidului. Asta este ceea ce vom face şi pe data de 22 noiembrie în cadrul Comitetului Executiv”, a precizat Enescu.
De asemenea, acesta a explicat că reprezentantul PSD Prahova în Comisia de Integritate a partidului, Lucian Costea, a susţinut prin vot propunerea de excludere a lui Mircea Geoană din cadrul partidului, un vot favorabil în acest sens urmând a fi dat şi pe data de 22 noiembrie.

Citeste si:  Ponta: Prin creşterea salariilor din Educaţie şi Sănătate ajungem la o decizie strategică pentru viitor

***
Preşedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, a declarat că îl susţine pe preşedintele partidului, Victor Ponta, şi susţine propunerea de excludere a lui Mircea Geoană.
„Susţin preşedintele partidului şi hotărârea Biroului Permanent privind înlocuirea cu Titus Corlăţean. La şedinţa Comitetului Executiv o să votez în consecinţă”, a precizat Valer Marian.

***
Social-democraţii din Alba nu au luat încă o decizie cu privire la votul pe care liderul filialei judeţene, Ioan Dîrzu, îl va exprima în Comitetul Executiv Naţional din 22 noiembrie în cazul Mircea Geoană.

Dîrzu a declarat, marţi,  că vineri este programată o întâlnire a Biroului Permanent Judeţean pe această temă, urmând ca el să ţină cont de părerea colegilor săi. „Nu pot să vorbesc până nu ne consultăm cu colegii care să fie punctul de vedere al judeţului nostru”, a subliniat liderul PSD Alba, care a adăugat că pe el îl interesează unitatea USL-ului. „Mă interesează unitatea USL-ului, mă interesează să câştigăm alegerile. Fără orgolii personale şi individuale”, a completat acesta.

Citeste si:  Ana Birchall (PSD) propune înfiinţarea unei autorităţi care promovează respectarea drepturilor femeilor

Săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, Ioan Dîrzu a spus că în orice partid trebuie să funcţioneze nişte reguli şi, de asemenea, că nu trebuie să primeze interesele personale. Ioan Dîrzu a mai spus atunci că el crede că Mircea Geoană ar trebui să urmărească interesul USL şi al PSD-ului.

***
Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat, marţi, că va respecta şi va susţine decizia luată de colegii săi duminică, în cadrul Comisiei de Integritate a partidului referitoare la excluderea lui Mircea Geoană, cu toate că în urmă cu o săptămână a catalogat propunerea de excludere a şefului Senatului drept una pripită.

Citeste si:  Victor Ponta anunţă că va depune autodenunţul la DNA

„La prima vedere şi mie mi s-a părut că este o măsură pripită, dar pe fondul faptului că nu cunoşteam cu adevărat motivele care au stat la baza hotărârii Biroului Permanent. (…) Voi fi alături de colegii mei din Comitetul Executiv, nu pot să fac excepţie să fiu nici contra, nici pro”, a spus Florin Cârciumaru.

***
Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, Adrian Popescu, va lua o decizie privind votul în cazul Geoană numai împreună cu colegii de partid şi din organizaţie.

„Decizia în cazul Geoană nu o iau eu. Cu o zi înainte de Comitetul Executiv Naţional vom avea o întâlnire la partid şi, în funcţie de ce spun colegii mei, vom lua o decizie”, a declarat marţi, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, Adrian Popescu.
Totodată, el a preferat deocamdată să nu exprime nicio opinie personală cu privire la acest caz.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close