EUR
4,83 RON
(+0.03%)
USD
4,12 RON
(+0.04%)
GBP
5,36 RON
(+0.08%)
CHF
4,49 RON
(-0.44%)
BGN
2,48 RON
(-0.26%)
BYN
1,68 RON
(+0.38%)
CAD
3,07 RON
(-0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.62%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(-0.4%)
INR
0,05 RON
(-0.08%)

Povestea detronării regelui mallurilor din România

– Îndatorat până peste cap, surclasat în topul celor mai mari proprietari de malluri şi cu o piaţă imobiliară ameninţată la tot pasul de falimente, antreprenorul ieşean Iulian Dascălu (42 de ani) a intrat sub zodia cumpătării

Chiar dacă în noul logo al celui mai ambiţios proiect imobiliar pe care îl dezvoltă a plasat o coroană regală, Iulian Dascălu şi-a pierdut supremaţia pe piaţă, după ce, în august, fondul de investiţii imobiliare Argo Real Estate a preluat parcurile de retail Era Shopping Park din Iaşi şi Oradea, trecând astfel în fruntea celor mai mari proprietari de spaţii comerciale din România.

Două luni mai târziu, odată cu deschiderea Maritimo Shopping Center din Constanţa, austriecii de la Immofinanz au trecut pe locul doi.

Băncile au pariat pe Iulian Dascălu peste jumătate de miliard de euro, plasându-l pe lista celor mai îndatoraţi investitori imobiliari români. Dacă în urmă cu un an spunea că în fiecare dimineaţă gândul său se îndreaptă spre ratele pe care trebuie să le achite lunar la băncile finanţatoare, acum spune că a glumit. „Am glumit, dar a fost o glumă bună. E o presiune mare când nu ştii ce ai de făcut. Când ştii că ai un plan de afaceri şi o afacere stabilă, nu e niciun fel de presiune. E ca orice alt business care se desfăşoară cu finanţare de la bancă. Într-adevăr, altele sunt cifrele“, explică Dascălu.

Pentru dezvoltarea celor patru centre comerciale din reţeaua Iulius Mall, plus proiectul Palas Iaşi, investitorul s-a împrumutat cu 505 milioane euro la bănci precum Eurohypo, Marfin Bank, Unicredit Ţiriac Bank, Emporiki Bank şi Banca Italo-Romena. Toate liniile de credit au fost deschise înainte de criza financiară şi termenii contractuali nu au mai fost schimbaţi pe parcurs, scrie Capital.ro.

Citește și
1 Comentariu
  1. MARIA spune

    CUM MERGE ROMANIA AZI, SIGUR, DAR SIGUR…NENEA ASTA CE A AVUT ZBANT VA FI ALATURI DE SINUCIDERE DIN CAUZA DATORIILOR….ROMANIA MERGE CATRE PRAPAD!…CHIAR DE VOR SCHIMBA SLEAHTA DE SMENARI DE LA PUTERE VA FI GREU PTR. CEL PUTIN 15-20 ANI DE ACUM INCOLO…VOM MAI VORBI!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata