EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Ce n-aţi văzut la TV: Munţii Bucegi, furaţi cu acte-n regulă

– În atenţia şefilor MAI şi CSM, domnii Traian Igaş şi Horaţiu Dumbravă: Studiu de caz prin care moştenitorii a 1,64 hectare de teren au ajuns să obţină cu acte în regulă 300 de hectare de teren în cea mai căutată zonă turistică din Dâmboviţa.

„Evenimentul zilei” propune un studiu de caz în care justiţia a ajuns într-un timp rezonabil la o decizie definitivă şi irevocabilă investită cu titlu executoriu. Potrivit acestei hotărâri judecătoreşti aproape incredibile, trei români care au moştenit 1,64 hectare de teren intravilan în oraşul Fieni ar trebui să fie împroprietăriţi cu 300 de hectare de teren extravilan în comuna Moroeni, localitatea cu cel mai mare potenţial turistic din judeţ.

Fiind o decizie definitivă şi irevocabilă ea nu poate fi amendată sau, măcar, comentată nici de ministrul justiţiei. Agenţia Domeniilor Statului – instituţia care ar trebui să scoată cele 300 de hectare din domeniul privat al statului pentru a aplica hotărârile în lanţ ale instanţelor dâmboviţene – încă se judecă pentru a îndrepta această aberaţie de libertate a justiţiei.

Cazul „Moroeni” – pe care-l vom reconstitui în continuare, poate fi considerat emblematic pentru modul în care autorităţile locale şi judeţene îşi dau mâna şi apelează la instanţele de judecată pentru a reconstitui drepturi de proprietate inexistente în favoarea unor persoane influente, păcălind şi păgubind statul.

Fraţii Isaia, Dumitru şi Nicolae Saulea au deţinut, împreună, 2,50 hectare de teren intravilan în oraşul Fieni, judeţul Dâmboviţa. Moştenitoarele lor, Sonia Albulescu, Steliana Nichita şi Floarea Pascale au revendicat pământul în 2005.

La finele anului 2007, Comisia Judeţeană de stabilire a drepturilor de proprietate asupra terenurilor din Dâmboviţa, condusă de prefectul Iancu Caracotă, le recunoaşte şi le validează celor trei moştenitoare dreptul de proprietate asupra a 8.600 metri pătraţi în Fieni şi a 1.64 hectare de teren pe raza comunei Moroeni.

Moştenitoarele Saulea se declară, iniţial, mulţumite de decizie. Ulterior se răzgândesc, sunt nemulţumite, deoarece, spun ele, terenul extravilan din Moroeni valorează mai puţin decât cel intravilan în Fieni. La potenţialul turistic şi de dezvoltare al localitatăţii Moroeni afirmaţia nu are suport în realitate şi s-ar putea spune că lucrurile stau exact invers. Continuarea în EVZ.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata