EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,42 RON
(+0.53%)
GBP
5,51 RON
(-0.12%)
CHF
4,57 RON
(+0.27%)
BGN
2,46 RON
(+0.4%)
BYN
1,73 RON
(+0.51%)
CAD
3,16 RON
(+0.27%)
RSD
0,04 RON
(+0.05%)
AUD
2,79 RON
(-1.19%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(-0.83%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

 

Petrom: Consiliul Concurenţei investighează o posibilă încălcare a reglementărilor privind concurenţa ca urmare a retragerii de pe piaţa Eco Premium

OMV Petrom SA a primit un raport de investigaţie de la Consiliul Concurenţei cu privire la pretinsa încălcare a reglementărilor privind concurenţa, ca urmare a retragerii de pe piaţă a Eco Premium (benzina fără plumb aditivată cu substitut de plumb), se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pretinsa încălcare priveşte o serie de actori importanţi ai pieţei de carburanţi iar în conformitate cu reglementările în vigoare în materie de concurenţă sancţiunile maxime pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri.

Potrivit comunicatului Petrom, concluziile investigaţiei Consiliului Concurenţei, inclusiv posibilele sancţiuni, vor fi cuprinse în decizia finală a autorităţii de concurenţă, care va fi emisă după formularea răspunsului OMV Petrom cu privire la forma actuală a raportului de investigaţie şi după audierea în faţa CC.

„OMV Petrom este de părere că această pretinsă încălcare este lipsită de temei şi va lua toate măsurile necesare pentru a asigura o reprezentare corectă a faptelor relevante care să fie reflectate în decizia finală a Consiliului Concurenţei”, se menţionează în comunicatul semnat de Mariana Gheorghe, preşedintele Directoratului Petrom.

Potrivit Petrom, în perioada pretinsei încălcări, Eco Premium reprezenta aproximativ 2% din piata românească de carburanţi.

Compania subliniază faptul că decizia de a retrage de pe piaţa Eco Premium s-a bazat pe considerente de mediu şi economice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata