Pieţele pedepsesc din nou Spania, în pofida schimbărilor din Italia şi Grecia

În urma căderii guvernelor premierilor italian Silvio Berlusconi, respectiv grec Giorgios Papandreou, pieţele financiare au pedepsit din nou Spania, sporind extrem de mult preţul cerut de investitori pentru a cumpăra din datoria de stat a ţării iberice, semnalează marţi (15 noiembrie 2011) cele mai importante cotidiene spaniole.

Pieţele pedepsesc accentuat Spania după căderea lui Berlusconi, scrie cotidianul El Pais. Acesta arată că investitorii nu sunt dispuşi să ofere nici cea mai mică perioadă de graţie noilor guverne care se formează în prezent în Grecia şi Italia, după căderea premierilor Papandreu şi Berlusconi, iar Spania nu a putut evita contagierea şi creşterea suprapreţului cerut de investitori pentru datoria sa de stat.

Citeste si:  MAE avertizează asupra căderilor de grindină și a descărcărilor electrice, joi, în Grecia

Căderea lui Berlusconi nu frânează atacurile la datoria spaniolă, notează şi cotidianul ABC, iar El Periodico de Catalunya scrie de asemenea că datoria de stat a Spaniei ajunge la niveluri record.

Pieţele atacă Spania după demisia lui Berlusconi, relatează La Razon, pe baza faptului că datoria de stat ajunge la niveluri record, apropiate de „linia roşie” care ar putea impune intervenţia financiară.

Tehnocraţii nu frânează presiunea asupra datoriei europene, iar în Spania, Franţa, Italia, Belgia şi Austria cresc semnificativ preţurile datoriilor de stat, odată cu scăderile generalizate observate la toate bursele europene, consemnează la rândul său şi cotidianul Publico.

Citeste si:  Zona euro a înregistrat progrese semnificative în depăşirea crizei financiare
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close