Criza globală a fost generată artificial pentru a putea fi creat un guvern mondial

Un stat totalitar îşi va face apariţia pe teritoriul Uniunii Europene în urma crizei, ce se va putea compara cu dictatura Uniunii Sovietice, în timp ce actualii membri ai UE îşi vor ceda independenţa în contul datoriilor, consideră economistul leton de origine rusă Dmitri Smirnov, lector la Şcoala Superioară de Studii Economice Ventspils din Letonia.

În aproape 20 de ani, potrivit acestuia, odată cu trecerea crizei, un guvern mondial va conduce întreagă lume, relatează miercuri (16 noiembrie 2011) agenţia de presă rusă Novîi Reghion.

Criza va duce la faliment statele zonei euro, iar pentru datorii li se va lua independenţa. Euro nu este în pericol. Dimpotrivă, pentru a salva euro, toţi trebuie să adere la zona euro şi să-şi piardă independenţa. Se va spune că putem supravieţui doar împreună. Avem nevoie de a crea un stat totalitar, de a-i aduna pe toţi în aceeaşi oală, pentru a-i subjuga” – a declarat Smirnov într-un interviu acordat marţi seara, în cadrul emisiunii „Razvoroť la postul de radio Baltkom 93,9.

Conform estimărilor sale, ar trebui să se producă patru valuri ale crizei înainte de apariţia unui guvern mondial. „Primul val a fost în 2008, al doilea este aşteptat în 2012-2013. Perioada dintre acestea este de 4-5 ani şi, apoi, durata totală a crizei al cărei scop este înfiinţarea unui guvern mondial va fi de 20 de ani”, prognozează Smirnov.

Citeste si:  SYMPATHICA PLUM JAM (LIDL own brand) – stopped from trading

El susţine că actuala criză globală a fost generată în mod artificial cu un scop concret. „Criza este o modalitate de jaf, atunci când unul dă faliment, iar celălalt câştigă din aceasta”, explică economistul, în opinia căruia, autorii principali ai turbulenţelor financiare sunt băncile legate de Rezerva Federală a SUA.

Pe blogul său de pe resursa „Ventasbalss.ru”, expertul explică faptul că politicienii, atât europeni, cât şi americani, lucrează pentru unul şi acelaşi grup de persoane, care poate fi numit convenţional „guvernul mondial”. Totodată, el atrage atenţia că măsurile luate până în prezent pentru salvarea zonei euro nu au avut decât un caracter cosmetic şi cu efect pe termen scurt.

În luna septembrie, aminteşte el, după ce finanţistul George Soros a chemat la o reformă radicală a UE, fără să propună în acest sens nimic concret, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a propus pentru salvarea UE introducerea obligaţiunilor europene comune.

Până în prezent, fiecare stat din zona euro emite propriile obligaţiuni şi are propria sa datorie. În caz de reformă, se propune unificarea tuturor obligaţiunilor şi emiterea unor obligaţiuni unice ale zonei euro, scrie Smirnov pe blogul său.

Este vorba, potrivit lui, de crearea unui spaţiu unic al datoriei. Această idee a fost sprijinită deja, cu mult entuziasm, de Franţa, Germania şi Italia – principalele ţări din zona euro.

Citeste si:  Al Qaida loveste din nou SUA

Liderii acestora au încercat deja să convingă parlamentele din ţările lor pentru a susţine introducerea unor obligaţiuni unice. Chiar şi Vaticanul s-a pronunţat pentru un stat unic european, mai aminteşte el.

Introducerea unor obligaţiuni unice va limita în mod semnificativ independenţa membrilor din zona euro, consideră economistul citat, indicând că statul nu va mai fi capabil să finanţeze în mod independent deficitul bugetar şi va fi obligat să contacteze Centrul /Bruxellesul/ ca să-i aloce bani. În fine, obligaţiunile unice vor impune introducerea unui buget unic al UE.

Astfel, în opinia sa, bugetele naţionale vor fi practic eliminate, iar toate veniturile fiscale vor fi transferate la Bruxelles, iar acolo se va decide cine şi cât să primească din bugetul comun.

În cele din urmă, cheltuielile participanţilor la zona euro vor fi decise la nivel central. Aşa cum încearcă să convingă adepţii introducerii obligaţiunilor unice, aceasta va permite stabilirea unei discipline fiscale pe ansamblul zonei euro, explică Smirnov.

Astfel, concluzionează el, introducerea obligaţiunilor unice facilitează crearea noului stat pe continentul european Statele Unite ale Europei, în care toate ţările membre îşi vor pierde independenţa şi vor coborî la nivelul unor autorităţi locale.

Ţările afectate profund de criză vor ajunge direct sub controlul unui comisar UE /Smirnov face aici aluzie la o iniţiativă recentă a Olandei/ şi în custodia Comisiei Europene, structura care va decide formarea bugetelor „naţionale”.

Citeste si:  Viorel Petre, şef birou la Brigada Poliţiei Rutiere, sub control judiciar pentru trafic de influenţă

În acest caz, mai scrie expertul amintit, comisarul european va fi în măsură să intervină în guvernarea unei ţări aşa cum fac în prezent administratorii numiţi de instanţă în cazul societăţilor falimentare.

Împotriva ţărilor care se vor face vinovate, Bruxellesul va recurge la o varietate de sancţini, de la pierderea dreptului de vot în UE, până la restricţionarea accesului la fondurile europene, prognozează sumbru economistul leton. „Va fi o dictatură ceva mai drastică decât în URSS”, susţine el.

Un al doilea val al crizei, aşteptat anul viitor, va aduce UE în pragul colapsului, iar ţările europene vor fi puse în faţa alegerii – fie un stat unic, fie falimentul.

„De fapt, nu va fi nicio alegere, vor face aşa cum li se va spune”, mai crede economistul de origine rusă, care anticipează că, la sfârşitul crizei, şi SUA vor înceta să mai existe. Întreaga planetă va fi guvernată de un guvern mondial.

Dmitri Smirnov a devenit cunoscut în 2008 când a fost arestat de serviciile de securitate letone pentru „atentat la adresa sistemului financiar al ţării”, după ce anticipase o agravare a crizei economice în Letonia şi o devalorizare a monedei naţionale. Avertismentul său a fost confirmat de realitate ulterior.

Citește și
23 Comentarii
 1. Clau spune

  ma bucur pentru ca descopar un site independent care are curajul sa puna si altfel problema crizei. Cu stima, sper sa ramineti asa.

 2. bunul simt spune

  Felicitari pentru articol !

 3. lulyk spune

  ac sincer nik nou in asta,doar ca nu ma asteptam sa citesc vreodata ceva de genul pe finaciarul.ro.f tare asta

 4. Vodkar Absolut spune

  Acel domn cu nume de vodká si identic cu al „presedintelui” Transnistriei ne face cunoscuta cea mai mare frica a Rusiei: un stat unic, Europa, prea mare pentru a-l mai putea invada si jefui din cand in cand. OK, guvern european dar parca e mai bine decat orice guvern roman sau italian, sau bulgar, sau grec, sau slovac,sau irlandez, sau, sau, sau.
  Chiar ce ne doare in cot, cata vreme in Europa e respectata identitatea nationala si este prosperitate.
  Este mai buna rusificarea si saracia? Nu mai pute cizma rusesca?

 5. iulica spune

  Un individ care cica a facut scoala superioara de economie…E clar ca este influentat de gandirea religioasa tipic ortodoxa,unde defapt nu se doreste unitatea tuturor europenilor ci dezbinarea lor.Intotdeauna unde este Unitate acolo este Putere si Prosperitate.Membrii fanatici ai bisericii ortodoxe o stiu foarte bine,si o aplica cu multa sarguinta si ambitie. 😉

 6. LIA spune

  DUREROSUL ADEVAR IN FORMA PURA

 7. Romania profunda spune

  Felicitari pt acest articol!!!

 8. victoria spune

  ganditi-va ca de mult s-a incercat unificarea statelor europene in care sa se vb aceeasi limba;chiar a fost facuta si o limba valabila pt toti europenii(am uitat cum i se spunea) dar nu a putut fi implementata;europa va fi ca un imperiu condusa de o mana de oameni;nu stiu ce sa zic!

 9. Nabucco spune

  Jurnalistică…pe de-a dreptul,cu coloană vertebrală în curajul de fi neindiscret cu ceva ce şi ei vor treptat,treptat să se ştie

 10. s3gh3r spune

  Foarte ADEVARAT !!!

 11. OSANU ARGHIRE spune

  dupa umila mea parere cred ca asa este,intrebarea e singurin nu rezolvam,omeni de stinta,cercetatori,oameni cu studii univeristare in acest domeniu veniti langa noi ca asa intrati in istorie facand ceva ptr.romani si ptr.ROMANIA

 12. teodor spune

  Ce inseamna limbaj decent pe acest site? Este el intr-adevar independent sau „transpira” din cand in cand adevaruri evidente, care oricum sunt stiute si nu mai pot fi ascunse?
  Evidenta schimbarii ne este pregatita psihologic prin prevestiri sumbre pentru ca atunci cand se va intampla neprevazutul noi sa nu ne mai revoltam si sa nu ne mai mobilizam pentru ca oricum stiam ca urmeaza „ceva”.
  Pe de alta parte apar corifei ai noului sistem, „activisti de partid” moderni, care nu uita sa loveasca in crestinism si sa il invinuiasca de relele in care am fost tarati de douazeci de ani incoace.
  Daca site-ul ar avea un administrator responsabil, sau/si liber de a interveni, ar amenda injuriile aduse la fiinta noastra nationala a carei radacina si sprijin este dintotdeauna adevarul crestin care nu a facut rau la nimeni. Doar persoanele cu intentii dubioase se simt deranjate de Hristos. Administratorul corect ar socoti o mare injurie diversiunea deliberata a atentiei de la „guvernul din umbra” care, prin mecanismele sale internationale si cozile de topor asezate in guvernele noastre au tras tara in groapa si au afectat educatia neamului nostru, la un vinovat fabricat, fie sub chipul bisericii, a poporului roman sau a altor popoare.
  Este un pleonasm acum aclamarea acestui adevar „din umbra” cand, defapt, deja nu mai este umbra.

 13. cineva spune

  iulian: esti in confuzie mare.de 200 de ani, de cand masoneria ne conduce, scopul lor este instaurarea noii ordini mondiale, adica a unui guvern unic, o moneda unica, o religie unica (prin ecumenism), o armata unica si un lider unic: antihrist, pe care evreii il vor crede mesia.
  asadar, ortodoxia nu are nimic de-a face cu planurile satanice de instaurare a dictaturii antihristice.crestinii adevarati vor sti sa-l recunoasca pe inselator, dar majoritatea vor fi spalati pe creier,asa ca vor cadea in inselare ,caci va face false minuni astfel incat sa fie proclamat dumnezeu.

 14. westkontakt spune

  ptr „iulian” si „vodkar…”
  ptr primul nu am decat un comentariu: mai mergi pe la biserica si vezi ce inseamna ecumenism, ce apara ortodoxia si ce inseamna unitatea nationala, ce inseamna un popor, o identitate, iar ca desert vezi ce a facut Dumnezeu cu cei care s-au pus sa construiasca Turnul Babel si de ce
  iar ptr al doilea nu am niciun comentariu, id-ul lui spune totul
  ptr ambii am o propunere….granitele sunt deschise, plecati in UE, dar inafara Romaniei ca sa traiti bine, cel putin mai scapam poporul de doua specimene antiromanesti

 15. Adryanopoys spune

  Felicitari ptr. articol ,este foarte adevarat si se va intampla .
  Bravo ptr. curaj

 16. Ioan anonimul spune

  este bine ca presa a inceput sa vada adevarul. felicitari pentru articol. din fericire nu cred ca acest grup masonic de la varful piramidei va reusi sa-si puna planul in aplicare. cum zice bine romanul: „socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”. se agita degeaba masonii. in prezent exista o nevoie, o necesitate a cat mai multor oameni de spiritualitate, de Dumnezeu. materialismul a cazut atat in Vest cat si in Est.

 17. ESC-er spune

  Acum ceva timp discutam cu un prieten despre o tara cum e Grecia care „trage in jos UE”, dupa cum spunea el. Dar oare evaluatorii care duceau un raport economic despre fiecare tara care adera, la sediul de la Bruxelles nu vedeau ce probleme are fiecare stat inainte de intrarea in UE? Eu personal cred ca statele dezvoltate din UE s-au folosit de tari sarace precum Romania ca sa produca ieftin si sa vanda scump in alta parte. Uite asa s-au umplut ei de bani pe spatele nostru si noi crezand ca a venit „raiul” peste noi ne-am bagat repede in datorii la banci (care stateau la panda si ele). Cu 1 an inainte sa intram in UE un prieten trait si crescut pe „afara” m-a avertizat in legatura s-a intamplat. La momentul ala mi se parea ca bate campii, acum insa…

 18. zizou spune

  hai sa fim seriosi. astea sunt intoxicatii de presa gen NKVD. bolsevicii nu se pot impaca niciodata cu ideea ca nu mai sunt ei cei mai tari din europa si ca sunt ocoliti pentru marsaviile pe care le-au facut si inca le fac (transnistria, cecenia…). si daca ar fi adevaarat pentru noi ca romani oricum e o solutie mai buna decat ce avem noi pe scena politica. chiar nu vedeti ca nimeni nu face nimic si le convine ca se rotesc la putere sfidandu-ne? treziti-va romani.

 19. Dana spune

  Interesant articol. Ciudat este insa ca toata lumea aduce comentarii cu privire la acest „guvern mondial”, numindu-l in toate felurile, si spunand cat este de rau voitor…ei bine, eu sustin UE! si sunt sigura ca daca ne unim, vom fi mai puternici, si cu siguranta va fi prosperitate…statele mari, poate nu au de ce sa se planga, le merge bine. dar Romania? sunt sigura ca Romania vrea un astfel de guvern (cand spun Romania, ma refer la cetateni, bineinteles). Si…apropo…pentru cei ce sustin rusii…nu aveti nimic de comentat cu privire la faptul ca Rusia a creat UE de Est?…si se indreapta vertiginos spre o uniune monetara…oare de ce? chiar are vreo legatura ortodoxia? … ganditi’va si la asta. tot respectul pentru domnul economist, dar ca cetatean european DEMOCRAT, refuz sa cred ca va fi asa.

 20. mioara spune

  rusia a fost mereu o „putere” si au analizat mereu tot.intrebarea mea era o data de ce rusii n-au intrat in uniunea europeana, desi respunsul imi venea automat „sant prea destepti pentru a se lasa dictati de altii. eu cred ca tot ce a spus va fi adevarat si va fi asa daca nu care este raspunsul ca franta, germania,italia nu ies din impactul „crisa”.sunt multe intrebarile fara raspuns(ca om comun zic)

 21. Ovidiu spune

  Corect.

 22. Bogdan spune

  Felicitari pentru articol! Sper sa mai aveti articole si despre cine sunt cei care manevreaza din spatele guvernului mondial,o mana de bacheri extrem de bogati care au creat FMI,UE,BM.NATO,ONU sub forma de perdea de a impune un guvern mondial.Daca nu vom face ceva sa ii oprim vom suferi cu toti. Doamne ajuta!

 23. sabas spune

  Pentru Dana

  I-mi pare rau pentru ca multi nu au invatat nimic din istorie eu traiesc de MULTI ANI afara si cea ce spune articolul este real 100% .Cind evrei au fost strinsi si dusi in lagare ei nu au crezut ca vor fi exterminati si multi au fost paziti in lagare de propri confrati .
  Nu au crezut pina in clipa cind au fost bagati in camerele de gazare si au simtit sau vazut moartea cu ochi .
  Europa a fost si va fi un loc de mizerie si tortura de nedreptate si ipocrizie .Roma , Inchizitia papala 1260 ani ,Franco ,Musolini, Hitler ,Napoleon ,Stalin si mai nou
  democratia europeana care vrea sa reinvie IMPERIUL ROMAN .
  VISUL ACESTA LA AVUT SI CAROL CEL MARE ,NAPOLEON si HITLER
  SFIRSITUL LOR IL STITI BINE

  FACETI ALEGERI BUNE SI LA TIMP POTRIVIT
  CURAJ

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close