EUR
4,85 RON
(-0.15%)
USD
4,36 RON
(+0.58%)
GBP
5,39 RON
(+0.03%)
CHF
4,53 RON
(+0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.38%)
BYN
1,81 RON
(+0.45%)
CAD
3,17 RON
(+0.57%)
RSD
0,04 RON
(-0.13%)
AUD
2,89 RON
(+0.66%)
JPY
0,04 RON
(+0.37%)
CZK
0,18 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.41%)

Valerian Vreme: România este pregătită să migreze spre tehnologia de tip cloud

România este pregătită să migreze spre tehnologia de tip cloud, eficientizând astfel relaţia cetăţean – administraţie prin reducerea costurilor, dar şi a birocraţiei, a declarat vineri ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, cu ocazia unei vizite de lucru efectuate la Centrul Global de Suport Tehnic al Microsoft România.
„Folosind o infrastructură de cloud computing, devii mai eficient şi mai ieftin. Din punctul meu de vedere, România este pregătită să migreze spre tehnologia de tip cloud, eficientizând astfel relaţia cetăţean-administraţie prin reducerea costurilor, dar şi a birocraţiei”, a spus ministrul Comunicaţiilor, conform unui comunicat remis .

Ministrul Comunicaţiilor a fost interesat de soluţiile de cloud guvernamentale, care să conducă la reducerea costurilor în administraţia publică şi la crearea de beneficii pentru cetăţenii României. El a dorit să mai discute şi cu experţii în tehnologie de tip cloud, să vizualizeze cum se lucrează în această tehnologie, precum şi tipurile de servicii oferite.

Valerian Vreme s-a întâlnit la Centrul Microsoft cu Ronald Binkofski, director general Microsoft România, cu Bogdan Voicu, director sectorul public, şi cu alţi reprezentanţi ai companiei.

Ministrul Comunicaţiilor a vizitat centrul Microsoft şi a discutat cu specialiştii care asigură suport tehnic avansat pentru clienţii care folosesc tehnologiile lor din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

În prezenţa reprezentanţilor companiei, ministrul a precizat că „într-adevăr, cel mai important avantaj al României, aflată într-o piaţa concurenţială, îl reprezintă numărul mare de specialişti în domeniul tehnologic, IT şi inginerie”.

În prezentarea susţinută, Ronald Binkofskiosoft a evidenţiat faptul că ” în 5 ani de la deschiderea oficială în 2006, Microsoft România GTSC a devenit cel mai mare centru de acest tip în Europa pentru Microsoft – cei 200 de ingineri care lucrează în acest centru oferă servicii de înaltă expertiză tehnică unora dintre cei mai importanţi clienţi Microsoft din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, inclusiv clienţi enterprise din România.”

Valerian Vreme a discutat cu reprezentanţii companiei despre dezvoltarea centrului, printr-o politică de recrutare continuă a specialiştilor în IT din România.

Foto: novanews.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata