EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

AGROSTAR ameninţă că l-ar putea da în judecată pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără

Reprezentanţii federaţiei AGROSTAR analizează posibilitatea acţionării în instanţă a ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, în condiţiile în care acesta a arătat că protestele federaţiei au motivaţie politică.
‘Respingem afirmaţiile ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, potrivit cărora protestele federaţiei ar avea motivaţie politică. Acesta este un argument pe care domnul ministru îl foloseşte întotdeauna când protestele au la bază revendicări justificate, deoarece nu dispune de soluţii pentru rezolvarea problemelor’, se arată într-un comunicat al AGROSTAR.

În acest context, Federaţia îi solicită ministrului Tabără să prezinte dovezi care să ateste că acţiunile de protest organizate de AGROSTAR au substrat politic dar şi să-şi ceară public scuze faţă de cei peste 50.000 de membri ai federaţiei, care nu fac altceva decât să-şi ceară drepturile pe care le au ca agricultori ai Uniunii Europene.

‘În caz contrar, vom lua în calcul acţionarea în instanţă a domnului Valeriu Tabără, care va trebui să demonstreze că în spatele protestelor AGROSTAR stau interese politice’, se mai spune în comunicatul citat.
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a declarat, recent că protestul crescătorilor de vaci nu se justifică, în condiţiile în care subvenţiile în acest sector au crescut cu 12 procente în acest an, de la 410 lei pe cap de animal, la 460 de lei.

‘Protestul crescătorilor de vaci nu se justifică acum decât din punct de vedere politic şi al unei anumite atitudini a Agrostar, pentru că de când am preluat mandatul la minister au avut numai critici fără justificare şi fără argumente. Nu cred că au ce să ne impute, mai ales că anul trecut când am venit eu la minister nu era nimic pentru animale.

Am ajuns la o cotă cu care vom merge în continuare şi la care se mai adaugă subvenţiile pe suprafaţă şi cele din zone defavorizate. Deci nu există scăderi de subvenţie”, a precizat Valeriu Tabără.

Câteva zeci de crescători de bovine şi taurine, afiliaţi Federaţiei Agrostar, au protestat, în perioada 16-18 noiembrie, în faţa Ministerului Agriculturii, nemulţumiţi de valoarea subvenţiilor alocate în acest sector.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata