Protest inedit, cu lumânarea aprinsă, în faţa sediului E.ON Piatra Neamţ

Ioan Clopoţel, din Piatra Neamţ, a ales o metodă inedită de a atrage atenţia asupra unui abuz pe care l-ar săvârşi furnizorul de electricitate. La căderea serii, pietreanul pichetează intrarea pustie a sediului E.ON Piatra Neamţ cu o lumânare aprinsă, ţinută cu ambele mâini în zona pieptului, pentru a o proteja de vânt. Angajaţii E.ON l-au decuplat în plin sezon rece, luni, 20 noiembrie, lăsându-i locuinţa şi fără lumină, şi fără posibilitatea de a fi încălzită de către centrala termică proprie. Motivul întreruperii curentului electric este o factură neplătită în valoare de circa 1.300 de lei.

În prima zi a săptămânii, originalul protest s-a desfăşurat în jurul orelor 18:15-18:45. După cum afirmă Clopoţel, protestul va continua.
„Pichetez sediul E.ON Piatra Neamţ în semn de protest faţă de actele samavolnice ale conducerii. M-am trezit cu oamenii de la E.ON acasă. Mi-au tras heblulpentru o datorie mai veche. M-am repezit la d-na Văcăraşu, şefa, să-i explic că ar fi trebuit să-mi dea un preaviz de câteva zile, să mă cheme la o cafea, să găsim împreună soluţii, ca la băncile care se respectă…
Aşa cum procedează cu persoanele juridice cu care negociază eşalonarea plăţilor. Mi-a replicat că tratamentul este acelaşi, indiferent de natura persoanei, fizică sau juridică; s-a oferit chiar să mă păsuiască dacă achit taxa de recuplare de 40 euro şi factura cea mai veche, pentru care s-a pornit tăvălugul, de vreo 30 de euro.
– Dar n-am pentru moment nici o posibilitate…
– N-am ce face!
– M-aţi putea păsui…
– Exclus!.

Citeste si:  Gheorghe Ştefan a demisionat din funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ

Bogatul nu crede săracului – mi-am zis şi am hotărât să pichetez sediul acestei firme de care cu toţii suntem ombilical legaţi. Am adus şi o lumânare în speranţa că le va fi de folos roboţeilor care m-au lăsat fără căldură în casă când afară sunt 0 grade Celsius. Ei m-au aruncat în întuneric, eu le aduc lumina. Voi relua protestul seară de seară în nădejdea că vreun parlamentar de Neamţ, auzindu-mă, se va ilumina şi va lansa o iniţiativă legislativă prin care pe timpul iernii să fie interzis a se tăia utilităţile, după modelul prevederii care împiedică aruncarea chiriaşilor în stradă pe timpul iernii.

Citeste si:  Investiţie de 1,2 miliarde euro pentru grupul nou de la Termocentrala Brăila

Salut poziţia medicului care a sancţionat acum câteva zile oprirea apei, calificând-o ca pe o încălcare a dreptului la viaţă. Şi eu, aruncat în frig şi întuneric, sunt, iată, victima unui atentat provocat de lipsa de înţelegere a roboţeilor unui sistem perfid căruia şi dumneavoastră doamnă, domnule, i-aţi căzut pradă fără să vreţi. Ce mi se întâmplă astăzi mie, mâine ţi se poate întâmpla ţie.

În câteva zile eu ies din situaţia critică prin care trec, problema e că lor, roboţeilor, le va fi mai greu să iasă din întuneric, poate-i ajută o lumânare. Fiat lux!“, a precizat  Ioan Clopoţel.

Citeste si:  Ambasadorii ţărilor din centrul şi estul Europei protestează împotriva site-ului antiimigraţie al PVV
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close