EUR
4,85 RON
(-0.23%)
USD
4,34 RON
(+1.23%)
GBP
5,41 RON
(-0.1%)
CHF
4,56 RON
(+0.23%)
BGN
2,47 RON
(-0.03%)
BYN
1,68 RON
(+1.23%)
CAD
3,10 RON
(+0.67%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,68 RON
(-0.38%)
JPY
0,04 RON
(+1.07%)
CZK
0,18 RON
(+0.29%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Oficial german: Carnea de pui consumată în exces ne face imuni la tratamentele cu antibiotice

– Un studiu publicat in Germania dezvaluie in premiera ca, in peste 80% dintre ferme, zburatoarele primesc pana la 8 substante chimice diferite.

Mancam pasari tratate cu antibiotice, iar atunci cand ne imbolnavim exista riscul ca medicamentele pe care le luam sa nu-si mai faca efectul.

Pentru prima data un ministru european, responsabil de protectia consumatorului, confirma public aceasta suspiciune: populatia primeste in permanenta doze mici de antibiotic, din carnea procesata industrial.

Nu sunt administrate cum e prescris, ci si la distante de una-doua zile si in mod repetat. Este vorba despre dopaj „de sanatate” sau dopaj de crestere ascuns”, declara Johannes Remmel, ministrul mediului in Renania de Nord-Westfalia.

O alerta similara a fost data si de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care arata ca numarul bacteriilor rezistente la antibiotice este in crestere.

O cauza e folosirea in ferme a unui numar de 10 ori mai mare de medicamente fata de anul 2000.

Imediat ce ies din oua, puii primesc preventiv cateva doze de antibiotic. Apoi, daca apare in populatia de carne un streptococ, un stafilococ sau E-coli, se apeleaza din nou la medicamente in scop curativ, relatează stirileprotv.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata